Glasul Arădenilor – Vă afectează astenia de primăvară?

0
580

Iarna pleacă cu pași repezi de pe meleagurile noastre și chiar dacă temperaturile mai pot scădea în perioada următoare, astenia de primăvară se face deja simțită.

Astenia de primăvară vine în urma modificării bruște a temperaturilor, corpurile noastre fiind sensibile la schimbare. Practic deci într-un fel, organismul se adaptează mai greu cu schimbarea meteo.

Una din persoanele afectate de simtomele asteniei este o doamnă de 57 de ani, care afirmă că: „Pe mine m-a afectat întotdeauna astenia, și cea de primăvară și cea de toamnă. Simt așa o presiune pe cap, nu e o durere propriu-zisă, ci o presiune efectiv, pe lângă asta sunt agitată și am o stare de disconfort. În principiu sunt și nervoasă”.

Un tânăr care pare foarte în formă, recunoaște că și el simte aceste schimbări.

Am început să resimt niște înțepături la inimă, poate fi și asta cauza. Cel mai sigur voi lua un complex de vitamine și minerale, pe lângă faptul că mențin un stil de viață sănătos, cu alimentație sănătoasă, sport și toate celelalte. Încerc să îmi înțeleg organismul și să îl fac complicele meu” -Sebastian, 24 de ani.

Cu ajutorul vitaminelor sau fără ele, există și arădeni care nu au nicio problemă cu astenia.

Pe mine nu mă afectează. Da, e ciudat că parcă a trecut o eternitate de când nu a mai fost cald, dar nu am nimic, mă bucur că a venit soarele!”, afirmă o adolescentă de 17 ani.

De aceiași părere este și un domn, care a mărturisit că „nu cred că e nevoie de astenie ca să mă simt obosit. Eu mă simt așa mereu, indiferent că e primăvara sau toamnă. Oboseala există oricând”.

O tânără a fost de părere că organismul i se va acomoda cu schimbarea climatică. „Am stări de oboseală, dar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.