Felul în care ne îmbrăcăm este un subiect care atrage atenția multor persoane. A fi îmbrăcat bine, nu necesită un buzunar generos, ci doar simț estetic. I-am întrebat pe arădeni dacă cumpără haine și dacă consideră că te poți îmbrăca bine de la magazine second-hand.

„Nu mi-am mai cumpărat haine de ceva timp, dar cu câțiva ani în urmă, frecventam destul de des acest tip de magazine, fără nici o rușine. Nu am înțeles niciodată de ce există o anumită rușine când vine vorba despre cumpăratul hainelor pe care cineva le-a mai purtat. Colegele de la serviciu îmi mai aruncau priviri acre când specificam că un element din ținuta mea este achiziționat dintr-un magazin de haine second-hand. Îmi plac aceste magazine, pentru că poți evita neplăcutele cazuri în care cineva este îmbrăcat ca și tine. Niciodată nu vei vedea două haine la fel într-un magazin seond-hand, acesta e unul dintre lucrurile bune, dar și rele în același timp. Au fost foarte multe cazuri în care îmi plăcea o haină foarte mult, dar din păcate, nu era mărimea mea. În magazinele normale, această situație se putea rezolva cerându-i vânzătoarei o mărime mai mare. Un lucru și mai rău, cred că singurului lucru care mă face să nu ador pe deplin magazinele second-hand, fiind o singură bucată a fiecărei haine, se poate întâmpla să găsești ceva ce îți place, este și mărimea ta, dar cineva cumpără acel lucru înaintea ta” spune Codruța, 46 ani.

„Da, în mare parte, toate hai­nele mele sunt cumpărate de la magazine second-hand sau din obor, iar după cum vezi, sunt îmbrăcată chiar drăguț. Când vine vorba despre magazine second-hand, secretul este să ai mâna aurită, să cauți absolut prin toate hainele, pentru că deseori, cele mai interesante piese vestimentare se află unde nici nu te aștepți. De nenumărate ori am găsit haine de firme mari în magazine second, la prețuri chiar mai mici decât un tricou din mall. Dacă nu aș spune, nici nu ți-ai da seama că sunt îmbrăcată cu haine pe care altcineva le-a aruncat. Deși îmi plac foarte mult hainele second-hand, am o limită, mă opresc la haine și nu cumpăr deloc încălțăminte pe care cineva a mai purtat-o. Consider că este în regulă să cumpri haine, dar nu încălțăminte second-haind, pentru că hainele se pot curăța și dezinfecta mult mai ușor decât încăl­- țămintea, iar dacă ai ghinionul de a primi o boala la picior, din aceea cu transmisie prin piele, cu greu mai scapi de ea, de accea, eu nu risc” ne-a spus Carmen, 27 ani.
Sorina Dragomir

Recomandările redacției