Chiar dacă coronavirusul face ravagii în Italia sau alte țări, arădenii nu sunt înspăimântați. Unii s-au autoizolat fără să intervină autorități, iar dacă sunt nevoiți să iasă din casă o fac ținând cont de reguli. Unii arădeni spun că este foarte important să urmăm indicațiile primite de la autorități pentru a nu răspândi boala mai departe. În ciuda faptului că multe magazine au fost golite, arădenii spun că nu au exagerat cu proviziile și au cumpărat alimente pentru maxim o săptămână.

Nu îmi este teamă de coronavirus. Nu prea mi-am făcut provizii, am cumpărat alimente ca de obicei. Legat de igiena personală, pot să zic că m-am spălat și dezinfectat mult mai des. În ceea ce privește statul în casă, dar și celelalte sfaturi primite de la autorități, cred că sunt foarte importante. Este foarte bine să stăm în casă, pentru a nu lua unii de la alții acest virus. Era mult mai bine să se închidă toate magazinele timp de 14 zile. Granița este foarte aproape de noi, iar prin Arad trec toți cei care vin din Italia“, a spus Ildiko, în vârstă de 52 ani.

Nu mă tem de coronavirus și cred că este mai multă panică și manipulare decât ceea ce este cu adevărat. Acest virus, Covid-19 nu are efecte atât de devastatoare cum se spune la televizor. Chiar dacă este un virus real care poate aduce moartea, oamenii sunt dezinformați și de aceea apare panica. Am văzut pe la televizor tot felul de oameni care au cumpărat în disperare tot felul de alimente, chiar dacă nu aveau nevoie de ele“, ne-a zis Ovidiu, în vârstă de 24 ani.

Nu mă tem de acest virus, dar caut să am o igienă perfectă. Încerc să mă spăl pe mâini cât mai des și să mă dezinfectez. Nu vreau să ies pe stradă numai dacă este cazul, nici cu tramvaiul, nici pe jos. Pe cât se poate evit discuțiile, iar dacă este cazul o fac de la o distanță corespunzătoare. Am cumpărat alimente în mod normal, iar dacă îmi fac provizii îmi cumpăr pentru maxim o săptămână“, ne-a spus Carmen, în vârstă de 80 ani.

Recomandările redacției