Glasul arădenilor – Vă este teamă de coronavirus?

0
493

Virusul Chinezesc Corona, care a cauzat moartea a 132 de persoane și a produs aproape 6.000 de infecții, înspăimântă și arădenii. Mulți dintre cei intervievați spun că există foarte multe șanse ca acest virus să ajungă și în România. Arădenii mai spun și că este foarte important ca cetățenii să respecte regulile de igienă minime. În acest fel, pot fi evitați și virușii comuni pe care îi regăsim și în țara noastră.
„Bineînțeles că mă tem de coronavirus. Oricând poate ajunge în România. Câteva metode de preven­ție pentru evitarea oricărui virus sunt evitarea locurilor foarte aglomerate, intrarea în contact cu persoane care au gripă, chiar și gripă obișnuită. Tot ce se poate ca acest virus să ajungă și la noi, de aceea este foarte important să cunoaștem normele de igienă și prevenție. Cel mai important este însă să mergem la medic când apar primele simptome“, a declarat Carmen Bărbulescu.
„Există o probabilitate ca acest virus să ajungă și în România, dar cred că este destul de mică. Este important să ne spălăm des pe mâini și să purtăm mască. Nu am auzit să fie cazuri la noi în țară, dar am auzit că au fost cazuri în Franța și Germania. Cu siguranță cei infectați sunt în carantină, dar totuși există unele riscuri. Indicat este să nu intrăm în panică și să fim atenți la cei din jur, în mod special în locurile publice“, a povestit Beniamin, în vârstă de 41 ani.
„Tocmai pentru că mă tem de viruși, dar în mod special de acest virus chinezesc, port mereu mască. Avem toate șansele ca acest virus să ajungă și la noi în țară. Am văzut că s-au instituit diferite măsuri pentru prevenție. Am auzit de doi muzicieni din zona de vest care au fost într-un turneu în China, însă aceștia au fost verificați și diagnosticați. Pentru a evita chiar și o gripă obișnuită în primul rând trebuie respectate măsurile de igienă. Spălatul pe mâini, spălatul fructelor, evitarea zonelor aglomerate“, a declarat Cornelia, în vârstă de 80 ani.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.