Glasul arădenilor – Vă mai amintiți de Eminescu?

0
841

În 15 ianuarie, se împlinesc 170 de ani de la nașterea poetului român Mihai Eminescu. În ultima vreme valorile autentice nu au mai fost promovate la același nivel precum valorile de moment pe care le regăsim des în mediul on-line. Am întrebat cetățenii din orașul Arad, dacă își aduc aminte de Eminescu. Având ocazia să discutăm cu mai multe generații de vârstă, am realizat că Eminescu este una dintre valorile cu care românii se mândresc.


„Îmi aduc aminte cu drag de Eminescu. Sunt sigură că majoritatea celor din generația mea citesc poeziile acestuia. Îmi place mult să citesc poeziile lui și să îmi aduc aminte de el. Eu lucrez cu oameni și din ce am observat cei din generațiile mai tinere nu prea mai pun preț pe acest mare poet. Mulți tineri citesc mai mult din obligație sau pentru școală. În schimb cei din ge­ne­- rația mea chiar citesc poezii din plăcere“, a povestit Lidia Popa, în vârstă de 65 ani.


„Pentru mine Eminescu, este doar un subiect la limba română. Îmi aduc aminte de acesta ca și o temă. Sunt elev în clasa a XI-a, iar anul viitor o să dau bac-ul și din Eminescu așa că trebuie să citesc despre acesta și să învăț poeziile scrise de el. Nu pot spune că sunt pasionat de el sau că îmi face deosebită plăcere când îl citesc. Pentru mine este o plăcere mai deose­- bită atunci când îl primesc pe acesta imprimat pe o bancnotă“, a declarat Codrin, în vârstă de 17 ani.


„Poetul Mihai Eminescu, are o foarte mare valoare pentru mine. Îmi plac foarte mult poeziile scrise de el. Poezia Glossă, este poezia care îmi place cel mai mult. Încerc să mă ghidez în viață după această poezie. Deși versurile au fost publicate în anul 1883 acestea se potrivesc și în zilele noastre. În mod special îmi plac versurile repetitive din această poezie, ele au o mare simbolistică și concordanță cu viața mea. Deși sunt destul de tânără, îl apreciez foarte mult pe acest poet, chiar dacă am văzut că cei de vârsta mea au încetat să o mai facă“, a relatat Laura, în vârstă de 19 ani.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.