Bacalaureatul a început în urmă cu puțin timp și tinerii care au terminat clasa a XII-a trec prin probele orale, ca mai apoi să continue cu cele scrise. Anual se așteaptă sfârșitul probelor ca să vedem ce perle au mai scos proaspăt absolvenții noștri de liceu. Până atunci însă, am fost tare curioși să vedem cum stau cu emoțiile și cu învățatul cei care urmează să-și dea examenul „maturității“.
„Pregătită sunt, cel puțin așa mă simt. Nu am învățat foarte mult pentru că le-am luat pe rând, tot anul, nu am avut curaj să las totul pe ultima sută de metri ca să nu mă aglomerez sau panichez. La simulări a fost binișor, dacă aș lua cel puțin notele de acolo, pentru mine ar fi suficient. Am reușit să am o medie de aproape 8 în simulare și pot spune că am fost destul de mulțumită, nu am pretenții de zece“, spune Iasmina, 18 ani.
„Oralele, până acum, au fost destul de ok. Nu mi sau părut foarte grele. Sper să fie și la scris la fel, dar asta depinde de ce anume ne cade. Recunosc că nu le știu bine pe toate și mi-e frică să nu mă încurc la română, dar în rest eu zic că o să fie bine. Acum vedem. Ce sunt sigură este că vreau să fie gata tot și să luăm și noi vacanță. Sper doar să treacă repede și cu bine“, zicea Cosmina, 18 ani.
„Am învățat și încă învăț pentru probele scrise, mai ales la mate­matică. Nu am probleme cu româna sau geografia, dar matematica e cam grea și trebuie să mă pregătesc până în ultima zi. Nu știu dacă o să am ceva probleme, dar trebuie să știu eu că sunt pregătit și să nu mă duc acolo cu emoții că nu vreau să mă pierd și să uit tot ce am învățat. În principiu eu zic că o să treacă bine și scrisul și că notele o să fie pe măsura așteptărilor mele“, ne zicea Cătălin, 18 ani.
„Nu știu ce să zic. Nu sunt prea pregătit pentru ele. Recunosc că nu m-am obosit prea tare cu învățatul, dar adevărul este că niciodată nu am făcut-o. Eu cred, sper, că o să îmi iasă media de trecere, dar nu visez la note prea mari că nu o să aibă de unde să mi le dea“, zicea Laurențiu, 18 ani.
„Pregătit sigur nu sunt, nu foarte tare. Nu zic că nu o să știu ce să scriu, dar nu o să știu fix cum se cere și tot ce se cere. O să mă descurc eu cumva, de scris o să scriu la toate, acum rămâne de văzut și cât de bine o s-o fac. Sper doar să cadă ceva ce știu și eu ca să nu rămân prea șocat când deschid subiectele“, ne povestea Alexandru, 18 ani.
 

Recomandările redacției