Sunt sau nu sunt mulțumiți arădenii cu căldura
furnizată de CET?

Iarna își face simțită prezența tot mai puternic cu fiecare zi, iar de aceea, oamenii trebuie să aibă căldură în locuințe. Ca tot timpul, și în această toamnă au fost discuții și probleme legate de CET-ul din Arad și dacă aces­ta poate face față la tot orașul. S-au dat asigurări în repetate rânduri că situa­țiile în care arădenii ar tremura de frig prin apartamente, fiind îmbrăcați cu haine groase, nu se va întâmpla, cel puțin nu anul acesta.
Ziarul nostru a vrut să vadă care este părerea arădenilor cu privire la acest lucru și am pus o întrebare simplă și concisă mai multora dintre ei- Sunteți mulțumiți de căldura furnizată de CET în apartamente?
Răspunsurile sunt variate, dar predomină sentimentul de complacere specific românilor.
„Da, pot spune că sunt mulțumit. Cred că CET-ul face o treabă bună, ne dă căldură și apă caldă, mai mult de atât nu avem ce cere de la dânșii. Eu stau cu familia mea într-un apartament de trei camere și în nici una din ele nu este frig, deci sunt mulțumit”, ne-a declarat Mircea, 46 de ani.
„În cea mai mare parte sunt mulțumit. Mai greu a fost când au oprit și căldura și apa caldă când au făcut lucrările cu regenerarea urbană, atunci a fost mai greu, mai ales din cauza apei, dar acum e bine. Trebuiau să facă lucrările acelea în vară, dar nu ai cu cine să te cerți”, ne-a spus Cornel, 52 de ani.
„Nu pot să zic că sunt mulțumită, dar nici nemulțumită. Eu și cu soțul meu vrem să ne debranșăm ca să nu mai avem treabă cu programul lor. Vrem să avem control asupra acestui lucru. Dacă eu vreau vara să am 30 de grade în casă și calorifele calde, atunci asta vreau să fac, ca să nu mai zic toamna când așteptăm mult timp până se face suficient de frig pentru ei să dea drumul la căldură”, ne-a spus Mirela, 38 de ani.
„Noi suntem mulțumiți cu ceea ce primim. E mai bine decât la alții de pe sate care nu au lemne să pună pe foc, care degeră toată iarna, așa că nu avem de ce ne plânge”, ne-a spus Olga, 61 de ani.
„Depinde. Câteodată parcă nu vine destul de bine sau repede. Noi stăm la etajul șase, dar tot ar trebui să vină normal, indiferent de locul unde stai. Aâta timp cât plătesc, vreau să primesc acel serviciu. Dar, măcar vine”, ne-a declarat Ionel, 46 de ani.
Așadar, dacă este căldură și nu se moare de frig e bine și lumea nu se prea plânge. Totuși, trăim în anul 2018, iar situații criză în care nu putem să ne încălzim în propriile locuințe, mai ales la oraș, nu trebuie să existe. România nu este o țară de lumea a treia, deci să nu o facem să pară așa.

Recomandările redacției