La sediul cotidianului nostru a avut loc tragerea la sorți pentru desemnarea celor zece abonați norocoși, care au primit premii constând în suma de 250 de lei fiecare.

Dintre cei 10 câștigători, doar opt au reușit să se prezinte, dintre care o doamnă a fost câștigătoare de luna trecută. Aceștia au fost Gyurkocza Alexandru( Olari), Kiss Nicolae, Hornea Emilia, și Măgulean Constantin ( toți fiind din Arad) , Drig Simion (Peregu Mare), Todoran Petru (Mândruloc), Ioaneș Dezideriu (Luncșoara) și Plausici Maria(câștigătoare de luna trecută, din Nădlac).

Aceștia ne-au povestit despre rubricile lor preferate din ziarul nostru și ne-au încurajat pe mai departe în munca noastră. Unii sunt abonați ai ziarului nostru de la înființarea acestuia și ne-au asigurat că vor continua să se aboneze.

Am purtat discuții interesante pe teme actuale și am aflat mai multe despre abonații noștri. Directorul ziarului nostru, domnul Voicu Sida, a înmânat premiile celor opt abonați, urmând ca celor trei abonați care nu au reușit să ajungă la sediul redacției noastre, să le fie înmânate premiile în zilele ce urmează. După ce câștigătorilor le-au fost înmânate premiile, i-am invitat la o poză de grup.

Maria Plausici, câștigătoarea de data trecută, din Nădlac, ne-a împărtășit rețeta găluștelor slovăcești, pe care le face de zeci de ani. Aceste găluște sunt o mâncare tradițională la Nădlac. Doamna a învățat rețeta găluștelor de la tatăl ei. „Mottoul meu este «Sănătoase, ieftine și bune», așa cum sunt și găluștele astea. Rețeta este foarte simplă: se amestecă apă, drojdie, sare, zahăr, făină și puțin ulei, se frământă, se lasă la crescut și se fierb la aburi. Când miroase a prăjit, sunt gata. Eu sunt de modă veche, eu când pun apa peste ele, o pun în formă de cruce, ca să ne ajute și Dumnezeu. Odată ce sunt gata, se tăvălesc în nucă, mac, scorțișoară, cacao, după gustul feicăruia. Se pot face și sărate, cu brânză de exemplu.Din păcate, tinerii de azi nu mai știu să facă găluștele așa cum se făceau mai demult.  ”

Un alt câștigător ne-a povestit despre experiența sa din timpurile când era membru al Ansamblului Folcloric „Doina Mureșului”. Acesta se numește Kiss Nicolae, este de la Curtici și a fost membru al acestui ansamblu mai bine de 15 ani. Nicolae a participat, alături de trupa sa, la mai multe turnee prin toată Europa : Italia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Serbia etc. Ne-a mai povestit că a început să danseze acum 40 de ani, în 1974, și de atunci dansul i-a devenit pasiune.

Recomandările redacției