scoala[1]Pentru a douăsprezecea oară, la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad, se derulează „Săptămâna  părinţilor”. Este vorba despre un amplu program te­matic, inedit în peisajul şcolilor arădene în care s-au desfăşurat   peste 172 de activităţi diferite: lectorate, concursuri, activităţi interdisciplinare, spectacole, lecţii demonstrative, ateliere de lucru, atât în şcoală cât şi în afara acesteia.
O parte din activităţi au fost susţinute de către părinţii ele­vilor, care au înţeles că o educaţie de calitate trebuie să stea sub semnul unui parteneriat solid şi activ între şcoală şi familie.  Una dintre aceste lecţii demonstrative a fost şi  cea despre cum se face un ziar, cum o informaţie devine ştire. Meseria de ziarist este una cu „lipici”, iar  dovadă  a stat tirul de întrebări al elevilor, curiozitatea acestora fiind  „sarea şi piperul” unei ore care a trecut atât de repede, precum dispare apa în nisip.
„Elevii clasei a V-a D au trăit o experienţă ine­dită. Sub îndrumarea unui specialist şi din «tolba cu cuvinte frumoa­se» aceștia au fost ajutaţi să construiască o ştire. Copiii au fost interesaţi să afle cum se tipăreşte un ziar şi de unde vin ideile pentru ştiri. Cu un mic exerciţiu de imaginaţie, parcă şi auzeam maşinăriile moder­ne care ajută la tipărirea unui ziar”, a spus diriginta clasei, prof. Flavia Frăţilă.

Recomandările redacției