Un foarte așteptat eveniment la Moneasa este și Glasul Ceaunelor. Este una dintre multele activități culturale pe care Primăria Moneasa le organizează în timpul anului. Este firesc așa ceva, mai ales că stațiunea este supranumită  și Perla Munților Apuseni și trebuie să oferi turiștilor, dar și localnicilor asemenea evenimente.  Manifestarea de duminică a fost una de acest gen. Ea a vorbit mai ales despre felul în care se pregătesc mâncărurile în Ardeal. Priamarul  de Moneasa, Ioan Nuțu Herbei le-a urat bun venit la Sărbătoarea Glasul Ceaunelor celor prezenți.  „Vă doresc să vă simțiți foarte bine , ca de obicei cum se întâmplă la Monesa.Tot ce avem astăzi de perzentat va fi o surpriză foarte plăcută pentru dumneavoastră, începând de la pregătirea mâncărurilor și terminând cu programul artistic “, a precizat primarul Herbei.

Manifestarea gastronomică a ajuns la a opta ediție

Foarte multă lume a venit din județul nostru, dar și din județele vecine. Oamenii au fost plăcut surpinși, așa cum intuia și edilul comunei de diversitatea culinară și artistică. Dar care au fost cele mai…gustate surprize? „Noi cei de la Primărie am pregătit o tradiâinală tocană de porc mistreț, gualș de vită, fasole cu ciolan gătită la cazan și alte bunătăți din partea locului“, a precizat primarul Nuțu Herbei. Și  cei de la tarabe au venit cu felurite ispite gastronomice. Și au fost comercianți de la Satu- Mare și până la Sântana. Ei au venit cu produse de patiserie, dulciuri, înghețată, răcoritoare. Și cum a fost foarte cald la Moneasa , înghețata a fost  la mare trecere. Așadar au fost foarte multe noutăți la tradiționala sărbătoare a Ceaunelor.

Programul artistic a fost pe măsura așteptărilor

La un astfel de eveniment calitatea programului artistic este un ingredient absolut necesar pentru reușită. Iar la Moneasa a fost un succes și prestația artistică. Au urcat pe scenă Florin Ionaș (Genaralu) , iar orchestra sa, împreună cu soliștii au fost răsplătiți cu foarte multe aplauze de către public.  În prezentarea făcută de Roxana Negru spectacolul a fost deschis de Ansamblul  „Junii Cetății“ Dezna. Au urmat: Daniel Ilie, Nena Damian, Zorica Savu, Ștefan Muntenaș, Daniela Rada, Claudia Ionaș și alții.  A fost organizat și un Concurs Național al Echipelor de Ambulanță, aflat la cea de-a noua ediție. Iar amatori au fost destui, care au dorit să-și măsoare tensiunea arterială, glicemia.

Voicu Sida

Recomandările redacției