Teatrul de Vară de la Moneasa a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, ultima manifestare de anul acesta de pe Valea Crișului Alb. Este vorba despre Glasul Ceaunelor, un eveniment la care a participat un număr mare de spectatori și preparatori de mâncăruri tradiționale. Aceștia din urmă, deși nu au mai fost așa de numeroși ca anii trecuți, au oferit participanților mâncăruri pe toate gusturile, de la preparate din paste făinoase la preparate din carne, doritorii putând asezona mâncarea cu o gamă diversă de băuturi. Dacă sâmbătă vremea a fost mai închisă, duminică a fost o zi superbă, astfel încât oaspeții Stați­unii Moneasa s-au putut bucura din plin de mâncarea gustoasă și spectacolul pregătit de organizatori.
La cote maxime
În ceea ce privește organizarea, trebuie spus că a fost una de excepție, primarul Nuțu Herbei întrecându-se pe sine și de data aceasta. Faptul că acesta a muncit mult pentru reușita evenimentului a fost remarcat și de participanți, la fel cum a fost remarcată și transformarea prin care a trecut Moneasa după furtuna de acum un an, care a lăsat în urmă un adevărat dezastru. Implicarea autorităților locale a dat însă rezultate, Moneasa redevenind în scurt timp principalul punct de atracție turistic de pe harta județului. „Venim aici în stați­une de ani de zile. Știm cum arăta Moneasa cu brazii aceia falnici, dar pe de altă parte, trebuie spus că reprezentau și un potențial pericol, lucru care s-a adeverit, din păcate. Acum, nu putem să nu remarcăm cum a reușit domnul primar să treacă peste dezastrul de anul trecut și cum a reușit să reamenajeze totul. Se vede mâna de gospodar”, susține un turist din București. Un localnic a întărit spusele oaspetelui: „Este adevărat, domnul primar este un adevărat gospodar. Personal îl văd mai tot timpul prin stațiune, pentru a rezolva diferite probleme apărute.”
Cântăreți de excepție
Programul artistic organizat cu acest prilej a fost prezentat de Vasile Coca, de la Hora TV, care l-a invitat pe scenă pe primarul Nuțu Herbei să declare deschisă ediția 2018 a Glasului Ceaunelor. „Iată că ne întâlnim la ediția a VII-a a acestui eveniment. Mă bucur că sunteți prezenți într-un număr așa de mare. Asta dovedește că vă place tot ceea ce încercăm noi să facem aici. Și de data aceasta am pregătit un spectacol care vă va descreți frunțile timp de câteva ore. Am adus pentru dumneavoastră cântăreți de excepție”, le-a spus primarul celor prezenți. Astfel, pe scenă au urcat Ansamblul Aușana din Bihor și aș continua cu Tinu Vereșezan; Lena Miclăuș, cu formația sa de excepție; Ionela Moruțan, care a reușit și de data aceasta să surprindă publicul; Vasile Coca și Ansamblul Aldeșteana.
În încheiere mai trebuie spus că, de data aceasta, nici un politician nu a fost prezent la eveniment, spre mirarea spectatorilor.
Voicu Sida

Recomandările redacției