Gleznă fină de la Buia: „Nu prea este loc de spectacol la UTA în acest moment, avem nevoie mai ales de puncte”

0
286

Cel mai mare câștig al verii lui 2017 pentru Lunca Teuz Cermei a fost  – fără îndoailă – Darius Buia. Fiul cunoscutului mijlocaș băimă­rean, Romică Buia, nu a avut un start de carieră prea fericit la nivel de seniori, dar e decis să recupereze timpul pierdut. Crescut de LPS Banatul Timișoara, fotbalistul de picior stâng a ajuns în curtea celor de la Dinamo, unde a și debutat în Liga 1, în urmă cu trei sezoa­ne, într-un meci cu Poli Timișoara (scor 4-1). În cei cinci ani cât a fost jucătorul „câinilor roșii” a mai fost împrumutat la Academica Argeș și Academica Clinceni, având – totodată – și ghinionul a două accidentări grave la genunchiul stâng, ce l-au ținut în afara terenului, în total, un an de zile.
Autor a 7 goluri pentru echipa lui Roland Nagy și Radu Anca, Buia a trezit interesul câtorva divizionare secunde, dar el a ales să rămână în Arad, chiar la echipa emblemă a județului. Cermeiul nu i-a pus piedici, ba mai mult l-a oferit la „pachet” pe portarul Bodea. „Am semnat zilele trecute cu UTA, este un pas înainte pentru mine. Este un alt nivel la Liga a II-a, cu atât mai mult cu cât vorbim despre UTA, una dintre echipele de mare tradiție din România. Sper doar să facem o figură frumoasă în a doua parte a campionatului. Sigur, sunt conștient că nu am ajuns la echipă în cel mai bun moment al ei, dar ăsta este fotbalul. Fotbalul e frumos și pentru că are o doză de imprevizibil. Nimeni nu se aștepta ca UTA să fie implicată în lupta pentru promovare, dar nu are să ne mai plângem de milă. Nu ne rezolvă nimeni situația, doar noi putem să o scoatem la capăt”, spune noua achiziție a arădenilor, care s-a aflat și în curtea lui ACS Poli timp de două luni de zile, însă nu a evoluat niciun minut oficial pentru „alb-violeți”.
În schimb, tatăl său a fost unul dintre fotbaliștii importanți ai trupei de pe Bega. „Mă susține în deciziile pe care le iau. Îmi spune mereu să fiu serios, să-mi văd de treabă, să mă pregătesc, să nu dezamăgesc și să dau încredere oamenilor”, a mai spus Darius despre relația cu Romică Buia.
Teoretic, mijlocașul de 23 de ani ar trebui să aducă multă fantezie, creativitate la mijlocul terenului utist, fiind și un bun executant de faze fixe. „Într-adevăr, îmi place să creez jocul, să aleg soluții mai puțin obișnuite, poate plăcute ochiului spectator, dar, din păcate, nu prea este loc de spectacol acum la UTA. Dacă, totuși, se va putea să jucăm și frumos, spectaculos, cu atât mai bine, dar avem nevoie mai ales de puncte. Situația este delicată, eu nu pot decât să dau totul din mine și să-mi ajut echipa de câte ori se va apela la serviciile mele”, a adăugat Buia, una dintre cele patru achiziții certe ale UTA-ei în această iarnă, alături de portarul Bodea, mijlocașul Petra și atacantul D. Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.