gligor3În mandatul încheiat vara trecută la UTA, Adrian Falub a pus banderola de căpitan pe brațul a doi arădeni. Alin Gligor și Radu Mărginean evoluează acum pentru alte formații din eșalonul secund. Acum două săptămâni, înainte de a întoarce armele în tricoul Bistriței, Mărginean spunea că: „UTA nu mai e UTA de ani buni de zile, dar asta nu înseamnă că nu mă încearcă un sentiment special când joc împotriva ei”, pentru ca acum să vină rândul lui Gligor             să-și expună părerea despre evenimentul primăverii în fotbalul arădean: trecerea drepturilor federative de la FC UTA SA la UTA Bătrâna Doamană.
Fără a dori să intre în miezul pro­blemei și folosind o doză de diplomație, fundașul arădean a explicat următoarele: „Ideal ar fi fost ca proiectul Primăriei să fi pornit din Liga a II-a.  Se și știe că domnii Țucudean și Meszar au făcut o ofertă de cumpărare a clubului în vară, e mare păcat că nu s-a bătut palma. Cred că astăzi UTA se bătea la promovarea în Liga 1. Cu mine sau fără mine în echipă, asta are mai puțină importanță. Mai departe, ceea ce au făcut suporterii nu e treaba mea. Atât pot să spun că în România zilelor noastre nu-ți mai poți permite să te ghidezi doar după sentimente, trebuie să fii și pragmatic dacă vrei să supraviețuiești. Așa s-a ajuns la situația de astăzi, în care există două echipe UTA și spectatori care urmăresc și meciuri de Liga II-a, dar încurajează și o echipă formată numai din arădeni. Pentru mine situația e și mai delicată, fiindcă am cunoștințe și prieteni și într-un loc și în celălalt. De abia aștept să mă revăd cu Neagu, Monac, Patrice (n.a. Feussi), Lazea, Gornic sau Laso, dar se știe câți prieteni adevărați am și la UTA din Liga a IV-a”.
Concluzionând, Alin Gligor a spus că meciul de sâmbătă este special pentru el și extrem de important pentru colegii săi. „Mă uit pe program și văd că la finalul acestei săptămâni se întâlnesc UTA și FC Olt. Prin urmare, îi vom trata pe arădeni cu respectul cuvenit. O grupare ca UTA e periculoasă și dacă joacă numai cu juniorii, vom avea de muncit pentru cele 3 puncte foarte importante pentru a ne îndeplini obiectivul, calificarea în play-off. E, practic, meciul sezonului pentru noi”, a mai spus actualul căpitan al oltenilor.
Pe undeva, Gligor regretă faptul că nu se va reîntâlni și cu Adrian Falub, antrenorul cu care a avut o relație specială în vremea în care îmbrăca tricoul „alb-roșu”. „Pe domnul Gherman nu-l cunosc, însă știu cât de bine pregătea domnul Falub un meci oficial. Cred că era mai greu pentru noi cu el pe bancă, dar, repet, UTA e UTA în orice situație”, a adăugat arădeanul, care ține legătura telefonic cu fostul său tehnician, dar cu care s-a mai întâlnit și față în față în toamna anului trecut, cu ocazia vizitelor slătinenilor la Târgu Mureș și Bistrița.

Recomandările redacției