Mare favorită în fața „satelitului” unei formații aflate în prag de colaps, Național Sebiș a trăit periculos până la ultimul fluier. Echipa lui Cojocaru și-a creat puține faze de poartă cu adevărat periculoase, iar la finalul celor 90 de minute portarul ei a fost printre cei mai buni oameni de pe teren. Folosit vârf în absența lui Ion, Susan a avut un prim șut periculos, dar Negrilă a fost pe fază și a respins. Replica Pandurilor a venit la mijlocul reprizei, când L. Tudor a reluat bine cu capul, dar Fișteag a respins de la rădăcina barei. Sebișenii au fost ceva mai concreți spre fnalul mitanului, prin șutul violent al lui Iuga parat de Negrilă, dar și reluarea din 6 metri a lui Rosenblum puțin pe lângă poartă. Chiar înainte de ultimul fluier al reprizei, Susan a bifat ratarea me­ciului cu o deviere peste poartă din numai 5 metri în condițiile în care nu mai avea pe nimeni în fața sa.
Naționalul a rămas în atac și în partea secundă și la 10 minute de la reluare a modificat tabela. Săulescu a fost cel care a pasat în centru, Negrilă a respins numai până la Iuga, care a reluat din apropiere în plasă. În minutul 59, ex. utistul Dumitru a tras prin surprindere din lovitură liberă, iar transversala a salvat Sebișul. Au urmat două-trei situații în care Săulescu putea să fie mai inspirat și altruist în fața porții, astfel că meciul rămânea deschis. Și, cu 4 minute înainte de final, Pandurii II putea pleca cu un punct de pe malul Crișului Alb, dacă Fișteag nu ar fi fost înger păzitor la șutul lui D. Cojocaru din 3 metri.
Izbăvirea a venit odată cu ultimul fluier, iar Naționalul se pregătește de două deplasări consecutive, la Giarmata și Ighiu.
Formații:
Național Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Stupu, Basic, Siminic – Mihuța (75 Fuchs), Suciu (57 Avramescu) – Săulescu (82 Clej), Roman (51 Cârstoiu), Iuga – Susan.
Pandurii II: R. Negrilă – Almic, Brînzan, Tudoran, Miroiu – L. Tudor, Hemidi – R. Dumitru, D. Pârvulescu, Dodoi (12 D. Cojocaru) –  Vodă
Arbitri: Călin Lazăr (Mediaș) – Daniel Popa (Aiud), Emeric Tocai (Mediaș).
Observatori FRF: Cornel Pantea și Gheorghe Bologan (Oradea)

Recomandările redacției