Locul 4 ocupat în stagiunea 2018-2019 a Ligii a III-a e cel mai bun rezultat din istoria celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei. Rezultatul a fost „udat” cu o masă de final de an dată de conducerea clubului, la un restaurant din oraș, ocazie cu care s-a vorbit puțin și despre ceea ce va urma în stagiunea următoare.
Fiindcă e tot mai greu ca o comună mică precum Cermeiul să susțină activitatea echipei de fotbal la un nivel ridicat, există și pețitori. Orașul Ineu ar dori să se alipească proiectului, însă discuțiile par împotmolite undeva. În schimb, a crescut cota pentru o colaborare strânsă cu UTA, pentru rularea juniorilor de 2001, care nu prind prima echipă, în eșalonul trei al fotbalului românesc.
„Ceva discuții au fost deja, dar va trebuie să vorbim la concret în perioada următoare. După părerea mea, grupul nostru ar fi perfect pentru creșterea juniorilor de la clubul fanion. Se știe că avem un vestiar foarte unit, sunt destule exemplele în care jucători plecați de la noi la alte echipe nu au mai dat același randament. Așadar, zic eu, juniorii de la clubul fanion ar putea fi încadrați perfect în familia noastră și să-și continue procesul de creștere. Altfel, niciunul dintre fotbaliștii care au terminat sezonul la Cermei nu e sută la sută plecat, dimpotrivă, cred că ar dori toți să continue cu noi. Mai aproape toți au și alte oferte, câteva chiar din alte județe, însă cred că se vor gândi foarte bine până să se despartă de noi. Dar, acestea sunt planuri de viitor, deocamdată am dori să ne mai bucurăm puțin de acest loc 4, cel mai bun din istoria clubului nostru”, spune președintele Petre Bulza.
Acesta și-a manifestat intenția să continue și cu Radu Anca pe banca tehnică, însă, dacă mariajul cu UTA se face, e posibil ca și un tehnician de la gruparea fanion a Aradului să completeze stafful Cermeiului.

Recomandările redacției