După succesul cu Socodorul, curti­cenii susțineau că pentru ei e elocventă seria de trei partide, cu adversari grei, cu pretenții. De primul au trecut cu brio, deși este clar că și pecicanii și-au bătut singuri cuie în talpă cu eliminarea din finalul primei părți.
Prima parte a fost destul de echilibrată, dar Progresul a găsit drumul spre gol, la o contră rapidă, fina­lizată de Huțanu (min. 35). „Din punctul meu de vedere a fost offside. De altfel, arbitrul de tușă a și semnalizat ceva, dar centralul a lăsat jocul să continue. Cred că un rezultat de egalitate ar fi fost mai just la pauză”, susține Dinu Maghici, antrenorul Frontierei.
Dar, primele 45 de minute aveau să se încheie și cu un gest reprobabil al lui Ponta, ce avea să-i coste pe „galben-albaștrii”. Fundașul lateral i-a aplicat un cot în figură lui Morariu și a fost eliminat de pe teren. „Nu știu ce a fost în mintea lui, dar ne-a lăsat în zece timp de o repriză și asta avea să conteze mult, din moment ce avem destui jucători care au venit mai târziu la echipă și nu sunt pregătiți prea bine din punct de vedere fizic. Cred că și conducerea clubului a înțeles exact cu ce pro­bleme ne confruntăm și că trebuie să reconstruim cumva această echipă, iar pentru asta e nevoie de răbdare. Rămâne de văzut dacă voi beneficia de acest lucru, căci la fotbal rezultatele sunt pe primul plan. Mie nu mi-a fost și nu-mi este frică de muncă”, a menționat Dorel Mutică, „principalul” pecicanilor.
Scorul a fost întors, sâmbătă, de „dubla” lui Parlapan, din minutele 66 și 78, după pasele lui Varga și Avrămuțiu. Concluzia a scris-o chiar Remus Avrămuțiu cu un șut frumos la capătul unei acțiuni personale. „Cred că la cum s-a jucat în partea a doua, nimeni nu poate spune că am câștigat nemeritat. Puteam marca și mai mult, dar, până la urmă, e bine că am revenit pe terenul unei echipe bune, condusă de niște oameni pe care-i
respect și cu care mi-am strâns mâna la final. Eu vreau să-mi felicit băieții pentru atitudine, joc și puncte și ne punem mari spe­ranțe într-un rezultat bun și cu Lipova. Ei au condiții de Liga a II-a, dar asta nu ne sperie. Așa cum suntem noi, cu salarii de maxim 600 de lei la jucătorii noștri, credem că le putem face față. Până la urmă, avem maxim de puncte, exact același golaveraj ca și ei și un moral bun pentru sâmbăta viitoare. Ne încurcă puțin deplasarea lungă din Cupă, tocmai la Gurahonț, dar trecem cumva și peste asta”, a adăugat Maghici.
Formații:
Pecica: Ciornei – A. Ponta, Ew. Wild, Șiclovan, V. Fritea (70 Trif) – Moldovan, Marinescu (74 Grăjdean), Arsene, Dolga (46 Vasilca) – Huțanu, Idris (78 Roșuț).
Curtici: Iacob – Crișan (46 Roza), Don, Pleșca, Morariu – Parlapan, Gavriș, Nedea, R. Varga – Avrămuțiu, Hadăr (76 Săcui).
Arbitri: Radu Bîtea – Alina Mihoc, Andrei Pîslaru. Observatori AJF:  Corneliu Tiulea, Eugen Roșu

Recomandările redacției