Godină și Poponeț

0
310

Numele lui Marian Godină, polițistul care le știe pe toate, a devenit celebru în toată țara. După cum probabil că vă amintiți, totul a început atunci când acesta a intrat în atenția superiorilor pentru că a refuzat să execute niște ordine ilegale. Având în vedere că are și un anumit talent la scris, a scos pe piață o carte și a devenit foarte repede eroul mișcării Haștag. De atunci, în afară de faptul că își dă cu părerea despre aproape orice, postările lui pe Facebook au devenit o sursă inepuizabilă de știri pentru ziariștii #Rezist, când nu au altceva mai bun de relatat. Cine are răbdare să citească, află astfel ce părere are Godină despre Guvern, despre ministrul de Interne, despre situația socială din România, și de ce nu, despre ieșirea SUA din tratatul nuclear cu Iranul, despre mutarea ambasadelor de la Tel Aviv la Ierusalim sau despre încălzirea globală. Că de, omul are o părere despre orice. Nu zice nimeni, e dreptul lui să aibă puncte de vedere și să și le publice pe Facebook sau pe blogul personal, dar de aici, până a fi preluate de toți copiștii aflați în căutare de subiecte, e cale lungă. Mă rog, ar trebui să fie…
Dar Poponeț? Cine e Poponeț? Cum, nu știți? E, păstrând proporțiile, un fel de Godină al presei mondene, un individ de bani gata, o beizadea care se dă în stambă ori de câte ori are ocazia, din câte înțeleg, care are la rândul său un blog.
Zilele trecute, din câte înțeleg din presă, cei doi s-ar fi luat la harță. Dacă nu aș fi aflat subiectul, nici nu aș fi intrat pe link-ul care ducea la „știrea” respectivă. Era însă vorba despre Ilie Năstase, celebrul tenisman ajuns să fie reținut de polițiști de două ori în aceeași zi. Curios fiind să aflu ce au putut să debiteze cele două personaje, am citit unul dintre „articole”. Ulterior aveam să aflu că sunt mai multe, pentru că, fiind vorba despre un „subiect de interes național” a fost preluat de mai multe site-uri. Când colo, ce să vezi? Dacă Poponeț era de părere că poate polițiștii nu ar fi trebuit să fie atât de brutali cu Năstase, Godină îl contra, susținând că oamenii legii trebuie să se poarte la fel cu toți cei care încalcă legea, indiferent de statutul lor social și de ceea ce au făcut ei pentru țară. În plus, am mai aflat că polițistul Marian nu se mândrește cu Năstase, la fel cum o fac milioane de români. El probabil se mândrește doar cu Cristian Dide, Sandy Matei, Cristina Tunegaru, Mălin Bot și… Laura Codruța Koveși, adică cu niște personaje create la fel ca și el de presa corectă politic care are nevoie disperată de eroi, dar nu de eroi adevărați, cum au fost Năstase, Țiriac, Hagi, Nadia, că să mă refer doar la sportivi. Ei, poate am fost puțin rău cu săracul Godină, care nu cred că este un om rău in­tenționat. De asemenea, nu cred că este vina lui că a fost transformat de „o anumită parte a presei” într-un fel de erou de hârtie, după modelul milionarilor de carton de după Revoluție. În ceea ce-l privește pe Poponeț, nu pot decât să îi urez succes la agățat, la a-și etala bogăția și… cât mai puține apariții în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.