Nu vă speriaţi. N-a pornit Falcă al nostru, alias Gogu Maxilar, nicio campanie de cucerire a Rusiei. Nici măcar a Republicii Moldova, după modelul naşului Băselu’. Nu, Gogu Maxilar a preluat din apucăturile lui Napoleon, despre care se spune că putea să facă mai multe lucruri deodată. Aşa că nea Gogu s-a apucat să facă şi el mai multe lucruri deodată. Dacă tot se vrea preşedinte, măcar să copieze şi el un om mare.
Îl vedem în ultima vreme prin toate colţurile ţării, umilindu-se cu dârzenie în cursa prezidenţială. Al dracu’ Gogu Maxilar, nu se lasă şi merge înainte, probabil încercând să obţină şi scoruri sub zece la sută în competiţia cu Cătălin Predoiu, că până acum a reuşit să treacă, cu greu ce-i drept, acest prag psihologic. Numai că Gogu Maxilar noi ştiam că e primar, iar dacă e primar ar cam trebui să se ocupe de primărie. Gurile rele zic că Falcă le face pe toate, se ocupă şi de primărie, de treburile importante, alea cu bani mulţi, cu investiţii mari (de li­citaţia de tramvaie se ocupă oare? că poate nu mai rezistă tovarăşu’ Blidar şi se enervează) şi de licitaţiile mari, nu de mizilicuri, aşa încât are vreme şi să umble hai-hui prin ţară şi să conducă oraşul cu degetul mic. Mare om Gogu Maxilar ăsta.
Şopârlica noastră a aflat că Gogu şi-ar fi luat concediu, ca să nu latre presa că umblă pentru partid în timpul serviciului. Cât concediu o fi având nea Gogu ăsta, că tot anul a umblat prin străinătăţuri şi iaca i-o rămas şi la final vreo lună. Că parcă a fost cu tot alaiu’ şi la schi astă iarnă. Că când fuse cu alegerile pentru preşedintele PD-L pe ţară, de nervi (la Gogu e cu mulţi nervi) că naşu’ a ales-o pe Udrea ca candidată, a plecat în America. Că astă vară, când arădenii strângeau din dos ca să pună bani deoparte pentru iarnă, că gigacaloria e cam scumpă la Arad, Gogu nost stătea la soare în Grecia cu vecinul drag de duplex, care primeşte contracte de sute de miliarde de lei de la Primăria Arad. Acuma, dacă e în concediu sau nu, vom afla în zilele următoare, fiindcă am urmat sfaturile şopârlicii şi am cerut detalii despre acest subiect la Primăria Arad. Sperăm să le şi primim, că de obicei oamenii lui Falcă îşi fac de cap şi răspund la ce vor. Dacă nu răspund, o să răspundă la alţii, iar noi tot le vom afla, că aşa e la foaie, se află toate.
Dacă nenea Gogu e în concediu, rămâne o întrebare de pus, via şopârlica: Ce căutaşi, maestre, să aprinzi becurile la bradul din faţa primăriei, dacă eşti în concediu? Iar îţi faci campanie pe banii noştri? Du-te, bre, şi relaxează-te pierzând cu Predoiu prin ţară.

Recomandările redacției