Primarul Gheorghe Falcă, numit de presa şantajistă şi Gogu Maxilar, a primit duminică, de la naşu Băselu’, o palmă zdravănă peste cap, în faţa ziariştilor şi politicienilor din fieful primarului de Arad. Adică, pe Muntele Găina, care s-a cutremurat când Băsescu le-a spus celor prezenţi că atunci când a peţit-o pe Ela Falcă pentru Gogu Falcă, lui Seculici i s-a ridicat părul în cap. Deşi o ştia tot Aradul, din bun simţ, nimeni n-a spus-o până acum, fiindcă nu se face să te bagi în casa omului. Iată însă că naşu’ Băse n-are mamă, n-are tată şi ne-a spus tuturor că socrul Seculici a făcut ca trenu’ când a auzit că Ela se va căsători cu Falcă.
Băsescu n-a scăpat porumbelul, cum ar crede unii, ci a spus-o cu intenţia de a-l pune la colţ pe Gogu Maxilar. De unde această supărare a lui Băsescu, care l-a tratat cu răceală pe Gogu Maxilar pe Muntele Găina, când acesta din urmă s-a dus cu capul plecat să pupe mâna naşului? Băsescu e supărat foc pe primarul Aradului, fiindcă s-a dat la fund tocmai când nănaşa mică Lenuţa Udrea avea mai mare nevoie de sprijin la partid, iar Falcă a fugit în America, supărat că n-a fost el ales să candideze la preşedinţia PD-L. De atunci, Băsescu îl cam tra­tează cu spatele pe finul Gogu, iar când îl prinde îi mai rupe câte-o ureche, aşa cum s-a întâmplat şi pe Muntele Găina.
Şopârla noastră, prezentă la eveniment, s-a declarat oripilată de modul în care se gudura Gogu Maxilar pe lângă naşu’, în speranţa că va fi iertat, însă Băsescu nu prea iartă, mai ales când e vorba de coana Udrea. Aşa că Gogu Maxilar va avea nevoie de o mulţime de gesturi importante, pentru a reveni în graţiile naşului. Primul gest, promis pe Muntele Găina, aşa cum susţine şopârla, va fi sprijinul necondiţionat pentru Mişcarea Populară, sprijin pe care Gogu Maxilar îl va da via PD-L Arad, cea mai tare filială a partidului, căruia Băsescu i-a spus „Adio“, după eşecul coanei Udrea. Mai precis, după modelul de la Argeş, la Arad vor fi daţi afară din PD-L câţiva primari apropiaţi lui Gheorghe Falcă, aceştia urmând să treacă la Mişcarea Populară, care astfel va începe să prindă rădăcini şi la Arad. Cum Gogu Maxilar e mic copil în PD-L Arad, adică simplu membru, izgonirea primarilor se va face cu ajutorul unor oameni bine înfipţi în PD-L, pe care Gheorghe Seculici îi crede fideli, dar care joacă de luni bune pe la spate, cu Gheorghe Falcă. Aşa că, dacă cei din conducerea PD-L Arad nu se trezesc la timp, până la întoarcerea lui Gheorghe Seculici din concediu s-ar putea ca partidul să fie mult mai sărac, în special în rândul primarilor. Iar printre aceş­tia, surpriza cea mare ar putea fi Gogu Maxilar, care după ce a văzut că nu poate câştiga preşedinţia filialei, caută un alt loc unde poate da cu pumnul în masă, iar colegii de partid să cadă leşinaţi de prea mult respect. Iar acest loc nu poate fi decât Mişcarea Populară, fiindcă în rest e cam ocupat.

Recomandările redacției