Cu arădeanul Dennis Man titular, România Under 21 a învins cu 2-0 Țara Galilor la Cluj, în penultima partidă din cadrul grupei de calificare pentru turneul final al EURO 2019.
Victoria îi duce pe „tricolorii mici” pe primul loc în grupă, la două puncte peste Portugalia. Cum echipa antrenată de Rădoi are rezultatele directe pozitive cu lusitanii (1-1 și 2-1), România are nevoie doar de un egal în ultima partidă, pe teren propriu cu Liechtenstein, pentru a se califica la turneul din Italia. După o primă repriză în care oaspeții au reușit să facă oarecum față atacurilor, România a deschis scorul chiar prin Dennis Man. În minutul 55, arădeanul FCSB-ului a trimis în plasă dintr-un metru după ce fundașul Rus a deviat centrarea lui Coman pe direcția sa. Avantajul a fost dublat de George Pușcaș, venit de pe bancă, cu o acțiune individuală frumoasă care a pornit de la o pasă în banda dreaptă a aceluiași Man. Celălalt arădean prezent în lot, Adrian Petre, a rămas pe bancă, iar fostul component al lui Atletico, Răzvan Oaidă, a intrat pe gazon în minutul 90 în locul lui Ianis Hagi. Man, Petre și Oaidă sunt crescuți la Arad de Cristi Păcurar și Francics Tisza.
Partida care va confirma cel mai probabil prezența „tricolorilor” la un european de tineret după 21 de ani, România – Liechtenstein, va avea loc în această seară, de la ora 21:00 pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

Recomandările redacției