Aproximativ 150 de arădeni au ținut să urmărească pe viu primul amical al „Bătrânei Doamne”, ce s-a disputat sâmbătă dimineața pe terenul „Banatul” din Sânnicolau Mic, împotriva divizionarei a patra, CS Ineu. Conform așteptărilor, „roș-albii” au dominat total întâlnirea, au stat cu fundașii la mijlocul terenului și au atacat în valuri poarta lui Dennis Mureșan, portar crescut de UTA și cedat din această vară Ineului.
De altfel, zărăndanii, strânși din vacanță pentru acest meci, au luat și doi fotbaliști de la Buteni, pe Onoc și Bîrdan, ultimul dintre ei având și prima oportunitate a meciului după o contră și un șut pe lângă colțul scurt de la marginea careului. Apoi, utiștii au pus total stăpânire pe joc și în minutul 20 aveau deja 3-0 pe tabelă.
Mai întâi, a înscris Pușcaș direct dintr-o lovitură liberă executată perfect, cu stângul, din colțul careului de 16 metri lateral dreapta. 2-0 a făcut C. Rus, care a fost pe fază la res­pingerea lui Mureșan la finalizarea din unghi a lui Ciucur. Tot mijlocașul de bandă dreapta a făcut și golul de 3-0, după o pătrundere în viteză și o pasă perfectă în mijlocul careului pentru Isac, care a trimis sec, cu latul, în plasă.
Din păcate, la mijlocul reprizei, Cipri Rus a trebuit schimbat ca urmare unei lovituri primite în zona pometelui. El a fost înlocuit de Bogdan Botea, un mijlocaș ofensiv de 18 ani, din Brașov, crescut de Ardealul Cluj. 4-0 s-a făcut cu 2 minute înainte de concluzia primei reprize, după aceeași rețeță: pasă Ciucur, finalizare Isac, după ce a driblat și portarul.
În partea secundă, UTA a aliniat o cu totul altă formulă de joc, care a dat un randament și mai bun chiar decât prima. Norma de patru goluri a fost făcută până în minutul 60. Stahl dă semne de revenire la forma de altădată printr-o „dublă”. Mijlocașul de 20 de ani a înscris mai întâi cu un șut cu efect de la marginea careului, în vinclu, iar apoi a pus latul, din 3 metri, la pasa de pe stânga a lui Stancu. Show-ul a continuat, iar Bustea a marcat și el, din 12 metri, după așezarea lui Buhăcianu. Apoi, golgheterul campionatului ligii secunde a pasat pe culoar, Miculescu a scăpat în careu, și-a făcut mingea pe dreptul și a înscris la colțul lung.
Ineul și-a pus și ea număr la casă în minutul 64. Balaci a centrat șutat din dreapta și Bîrdan a pus piciorul din numai 4 metri. Putea fi 8-2 trei minute mai târziu, când Opric l-a faultat dur în careu pe Denis Mîneran, dar Spătaru a tras mult peste poartă de la punctul cu var. Deși ocazii au mai fiost tabela s-a mai modificat doar în ultimele 10 minute. În minu­tul 81, triunghi în viteză: Miculescu, Stancu, Buhăcianu, ultimul marcând din 5 metri. Tot atacantul de careu al UTA-ei a obținut penalty-ul (fault Karmanoczky) transformat de Șeroni pentru 10-1. După doar 1 minut, și Buhăcianu a realizat „dubla” după o pasă din stânga a lui Bustea.
11-1, rezultat final, utiștii reluându-și pregătirea de luni cu două antrenamente pe zi.
Formații:
UTA (prima repriză): Bolboașă – Ivan, Melinte, Ilie, Deta – Pușcaș, Hrezdac – Ciucur, Isac, Oroian – Rus (28 Botea).
UTA (repriza a doua): Opric – Tomozei, Salka, Șeroni, Stancu – Vulturar, Crăciun – Stahl, Miculescu, Bustea – Buhăcianu.
Ineu: Mureșan – Onoc, Karmanoczky, Mihuț, Țica – Dodu – Dan Mâneran, Spătaru, S. Balaci, Todoran (32 Denis Mâneran) – Bârdan. Au mai jucat: Tulcan – Șerban, Denis Mâneran, Sztulianek, E. Turcuș, Scrob.
Arbitri: Sebastian Mako – Gabi Hărduț, Cristian Coroban

Recomandările redacției