„Bătrâna Doamnă” e în plin cantonament pe plan local într-o formulă mult schimbată față de stagiunea trecută. Doar patru sunt seniorii păstrați în lot, Bodea, Dan, Petra și Manea, plus alți câțiva juniori ce au trecut de „filtrul” lui Ionuț Popa. Din păcate, nu sunt noutăți pozitive pe „fronturile” Jorza și Toma, care refuză să-și reînnoiască înțelegerile cu UTA.
Cert este că de marți, numărul fotbaliștilor ce transpiră de două ori pe zi în mini-stagiul de pregătire s-a ridicat la 25. La Arad a ajuns și un atacant ivorian de 20 de ani, Yuri Stephan Coulibaly, care, alături de juniorul maghiar, Norbert Janos, vor fi testați de antrenorii utiști în această săptămână, inclusiv în amicalul de sâmbătă, de la ora 11, cu Elore Bekescsba.
După despărțirea de Marius Curtu­iuș, UTA are mare nevoie de încă un atacant, lângă David Popa și Ale­xandru Avram. Cum Ionuț Popa nu a reușit să-l convingă pe brazilianul Pedro Henrique să revină în România, iar încercările din străinătate sunt cu două tăișuri, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a insistat pentru aducerea lui Alexandru Pop.
„Vârful” clujean a fost golghe­terul Daciei Unirii Brăilei în stagi­unea precedentă, cu 13 de reușite, în condițiile în care a evoluat pentru gruparea de pe malul Dunării începând cu luna septembrie. Numai împotriva echipei „roș-albe”, fotbalistul de 24 ani a înscris de două ori la Șiria, în succesul teamului lui Alin Pânzaru cu 5-1, a provocat autogo­lul lui Polgar, pentru ca în meciul tur (câștigat de UTA cu 4-3) să ob­țină un penalty transformat de Frunză.
Spre finalul campionatului ligii secunde, se auzea că Pop va ajun­ge la FC Botoșani în Liga 1, dar cum acest lucru nu s-a mai întâmplat e deschis la oferte. „M-am înțeles verbal cu Alex și cu impresarul său și este în drum spre Arad. E un atacant bun, pe care antre­no­rul și l-a dorit”, ne-a mărturisit Ma­rian Costea, team-managerul utist.
Sănătatea Cluj, Gloria Bistrița și Unirea Jucu sunt celelalte echipe din cariera puternicului atacant, așteptat cel târziu mâine în cantonamentul Campioanei Provinciei.
Oricum, team-managerul Costea i-a făcut deja o invitație și lui Octavian Onofrei, un „vârf” din Republica Moldova de 27 de ani, recomandat chiar de conaționalul său aflat deja la dispoziția lui Dan Țapoș, portarul Nicu Țurcan. „În weekend, dispută ultimul meci din turul primei ligi din Republica Moldova, cu Dinamo-Auto Tiraspol, iar de luni ar trebui să fie la Arad. Avem cules referințe bune despre”, a spus Marian Costea, care – în schimb – a anulat venirea fundașului central nigerian, Ovye Monday Shedrack. „Procedurile de obținere a vizei durează prea mult timp, vom apela la un alt fundaș în curând”, a mai spus team-mana­gerul arădenilor.
Costea și-a petrecut prima parte a săptămânii la București, unde a avut întâlniri cu posibili parteneri pentru UTA. Este vorba despre firme importante din România, care par dispuse să încheie contracte de reclamă și publicitate cu brandul numărul unu al Aradului. Expunerea pe tricoul de joc al Campioanei Pro­vinciei, dar și pe marginea terenului sub formă de bannere sau pe panoul de reclame prezente la conferințele de presă ale „roș-albilor”.

Recomandările redacției