Golul validat de computer nu l-a convins pe portarul Hondurasului

0
179

honduSituaţia în premieră pentru Campionatul Mondial de Fotbal înregistrată în timpul partidei Franţa – Honduras (3-0 – goluri Benzema -2 și Valladares – autogol), de duminică seara, a demonstrat utilitatea sistemului Goal Line Technology, subiect dezbătut îndelung înainte de startul competiţiei. Karim Benzema a fost cel care a reluat spre poarta caraibienilor, mingea a lovit bara şi apoi s-a plimbat pe linia porţii, după care l-a lovit pe portarul Valladares şi a activat sistemul.
Arbitrul a arătat centrul terenului, iar jucătorii selecţionatei din Honduras nu au înţeles ce s-a întâmplat. Reluările TV au arătat, însă, că Valladares a scăpat mingea dincolo de linia porţii, astfel că a fost trecut cu un autogol în caseta tehnică. Totuşi, goalkeeperul de 37 de ani nu a fost de acord cu decizia dictată de aparatura ultramodernă:  „Nu ştiu cât de mult pot vorbi eu despre această fază. Tot ce ştiu este că mingea nu a trecut de linie. Nu a depăşit-o cu întreaga circumferinţă. Jurnaliştii ar trebui să analizeze bine. Nu cred că această tehnologie este infailibilă. Prima dată a spus că nu a fost gol, după care a validat reuşita. Arbitrii trebuie să decidă dacă a fost gol sau nu”.
Sistemul Goal Line Technology a fost introdus pentru prima oară la un turneu final al Campionatului Mondial în ediţia din acest an. Aparatura folosită are o capacitate de 30 de ori mai mare decât a ochiului uman de a distinge detalii. În total, sistemul conţine 7 camere. Când mingea depăşeşte linia porţii, un semnal sonor îl avertizează pe arbitrul partidei dacă reuşita trebuie validată.
Goal Line Technology va rămâne montat pe stadioanele pe care se dispută meciurile de la Campionatul Mondial şi după terminarea competiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.