Google sărbătoreşte, vineri, 100 de ani de la naşterea fotbalistului şi comentatorului sportiv Leonidas da Silva, supranumit şi „Diamantul negru” şi „Omul de cauciuc” datorită elasticităţii sale.

Noul logo al Google este reprezentat sub forma unui desen. Imaginea lui Leonidas da Silva, care execută celebra lui „foarfecă”, este suprapusă peste cinci litere din acest logo.

Leônidas da Silva (6 septembrie 1913 – 24 ianuarie 2004) a fost un jucător de fotbal şi cunoscut comentator sportiv brazilian, potrivit Wikipedia.

Considerat unul dintre cei mai importanţi jucători de fotbal din prima jumătate a secolului 20, Leônidas da Silva este cunoscut ca inventator al golului dat „din foarfecă”, înscris prima dată pe 24 aprilie 1932. El este singurul care a reuşit un gol în timpul unei cupe mondiale folosind această tehnică.

De altfel, el a jucat pentru echipa ţării sale la două cupe mondiale şi a fost desemnat golgeterul Cupei Mondiale din 1938. El a jucat pentru echipa naţională a Brazilei de 19 ori şi a înscris 21 de goluri.

Leonidas a început să joace pentru echipa din São Paulo în 1942 şi a rămas la acest club până la retragerea sa din cariera fotbalistică, în 1950.

După retragerea sa din activitatea sportivă, a fost antrenor şi comentator sportiv de radio.

Leonidas a decedat în 2004, în Cotia, São Paulo, fiind bolnav de Alzheimer.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

 

Recomandările redacției