Google, divizie a grupului Alphabet, a suspendat unele afaceri cu Huawei, care implicau transferul de produse hardware si software, cu excepția celor care beneficiază de licențe open source.

Hotărârea este o lovitură pentru compania chineza care a fost inclusă pe o listă neagra de catre guvernul Statelor Unite ale Americii, transmite Reuters.

Huawei Technologies va pierde imediat accesul la update-urile sistemului de operare Android, iar viitoarea versiune a smartphone-urilor sale din afara Chinei va pierde si ea accesul la aplicatii si servicii populare, intre care Google Play Store si aplicatia Gmail.

Detaliile referitoare la anumite servicii sunt înca discutate de Google la nivel intern, potrivit sursei citate.

Avocatii Huawei au declarat la randul lor ca studiaza impactul masurilor Departamentului de Comert, a declarat vineri un purtator de cuvant al Huawei.

Nici reprezentantii Huawei, nici oficialii Departamentului de Comert nu au comentat imediat informațiile.

Huawei va avea în continuare acces la versiunea open source a sistemului de operare Android, care poate fi utilizată de oricine. Google nu va mai oferi însă Huawei suport tehnic si colaborare pentru servicii Android si Google.

Administratia Trump a adăugat in mod oficial Huawei pe o lista neagră de companii, ceea ce implică restrictionarea imediată a afacerilor grupului chinez de tehnologie cu companii americane.

Recomandările redacției