UTA a ajuns la al treilea eșec consecutiv astăzi, după 1-2 pe teren propriu cu FC Argeș. Ionuț Popa a început cu 8 juniori în primul 11, iar deși aceștia le-au făcut în unele momente față argeșenilor, echipa mai experimentată a învins.

Prima fază importantă a aparținut arădenilor, în minutul 3: Enescu l-a lansat lung pe Stahl, acesta s-a infiltrat printre fundașii centrali ai oaspeților, dar Popescu l-a blocat la timp în 7 metri.

Piteștenii au deschis scorul în minutul 22, prin Buhăescu. Golgheterul Argeșului a fost lansat în careu de Enceanu și a înscris cu un șut din unghi. Utiștii au cerut offside, dar tușierul nu a ridicat fanionul, iar decizia a fost una corectă.

Deși UTA a avut posesia, singura ocazie notabilă până la finalul primei reprize le-a aparținut tot oaspeților: Buhăescu a recuperat un balon din picioarele lui Iuga, a pătruns până la marginea careului, de unde a tras la semiînălțime, dar Bodea a respins în corner.

Arădenii puteau egala în minutul 67, dar Gugu a respins de pe linia porții șutul lui David Popa. La cornerul rezultat, Hreniuc l-a ținut clar pe Popa și „centralul” a acordat penalty. A executat același Popa, în primă fază șutul a fost respins de portarul Popescu, dar mingea a revenit la nouarul utist, care a trimis în plasă pentru 1-1.

Avantajul arădean a durat însă mai puțin de două minute: Tofan a centrat lung de pe dreapta, C. Stan a preluat în 6 metri lateral stânga și l-a învins pe Bodea cu un șut cu stângul la colțul lung.

Până la final, UTA a mai avut o bară prin Stahl, dar și argeșenii puteau mări diferența. S-a încheiat 1-2, UTA se află în acest moment pe poziția a 10-a, iar în următoarea etapă se deplasează la Ploiești. Partida de pe „Ilie Oană” va avea loc joi, de la ora 19:30.

Formații:

UTA: Bodea – Costin, R. Iuga, El Hasni, Copaci – Enescu (Petra 75), Coulibaly – Janos (A. Iuga 62), Miculescu, Stahl – D. Popa. Rezerve neutilizate: Orlic – Suslak, Dan, Hrezdac, Isac. Antrenor: Ionuț Popa.

FC Argeș: Popescu – Gugu, Turda, Hreniuc – Tofan, R. Costin (c), Gheorghe, Șerbănică – Barbu (Mihăiescu 85), Buhăescu, Enceanu (Stan 65). Rezerve neutilizate: Ureche – A. Popa, Bîrzan, Vida. Antrenor: Emil Săndoi.

Arbitri: Andrei Moroiță (Ploiești) – Adrian Vornicu (Iași), Florin Pucheanu (Dâmbovița). Rezervă: Cristian Codrea (Baia Mare).

Observatori FRF: Romeo Malac (Timișoara), Zoltan Szekely (Baia Mare).

FOTO: UTA Media Design

Recomandările redacției