Grădiniță fără loc de joacă, în Arad: copiii cu nevoi speciale nu au unde sta în aer liber

0
550

Deși pare greu de crezut, o grădiniță din Arad, în care sunt educați zeci de copii cu nevoi speciale, nu are spațiu de joacă. Se întâmplă în 2019, într-un oraș care se pretinde a fi în continuă dezvoltare. Este vorba de Grădinița specială CSEI, cunoscută și ca grădinița „Albinuțele“.

Copiii de aici, între care mulți suferă de diferite dizabilități nu au unde să își petreacă timpul în aer liber, nu au unde să se joace într-un spațiu special amenajat. Unitatea nu dispune de vreun loc care să aibă topogane sau hinte, astfel că, cei mici sunt nevoiți să stea printre betoane, pe petece de iarbă, în preajma unor pomi.

Cadre didactice de aici vor să găsească soluții, pentru ca cei mici să aibă un spațiu de joacă, cum ar fi normal.  Au însă nevoie de sprijin pentru a-l putea amenaja.

„Dorim să le construim un spațiu de joacă şi avem nevoie de sprijin pentru a achiziționa si monta: aproximativ 100 de metri de dale sau covor verde, un tobogan, un leagăn, o groapă de nisip si orice considerați că ar fi adecvat. Pentru sponsorizări, contul este: RO 93 RNCB 0015030340460001 BCR Arad – Asociația Alianța pentru Copii Arad, iar pentru detalii vă asteptăm la tel: 0748 205 795; 0744 557 346“, este anunțul lansat de un cadru didactic al centrului. Arădenii care înțeleg problema cu care se confruntă cei de la Grădinița CSEI, și anume faptul că, amenajarea un spațiu de joacă înseamnă normalitate – pot contribui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.