Grădinițelor nu li se dă voie să adune copii din mai multe grupe, în timp ce after school-urile „bubuie”de copii din clase amestecate

0
366
Pe timp de vacanță, grădinițele funcționau, în mod normal, în regim mai lejer. Regimul de vacanță presupune prezența mai multor copii din grupe diferite în aceeași sală.
Ei bine, Direcția de Sănătate Publică a mediatizat pe site-ul Edupedu.ro faptul că, grădinițele de stat nu au voie să îi primească pe copii, în vacanță, decât în componența grupelor stabilită din timpul anului școlar, adică fără să se amestece cu alte grupe.
 Această decizie a venit după ce mai mulți părinți au semnalat faptul că, grădinițele copiilor nu au primit aviz de la instituție să funcționeze pe timpul vacanței, pe motiv că au vrut să se unească și cu alte grupe. Paradoxal, DSP permite în același timp funcționarea after school-urilor, care unesc copii, indiferent  de școala de proveniență.

Potrivit Ordinului Ministrului Educației și Cercetării nr 3125/2020, grădinițele pot funcționa pe perioada vacanței, în localitățile în care incidența este mai mare de 6 la 1000 de locuitori, până la carantinarea localității, în următoarele condiții:

Asigurarea unei distanțe minime de 1 m între copii, cu un maxim de 15 copii într-o grupă;

Pe perioada vacanței nu este permisă schimbarea componenței grupelor de copii stabilite ințial;

Respectarea strictă a regulilor de igienă, curățenie, dezinfecție, precum și a tuturor regulilor de protecție individuală stabilite prin Ordinul comun 3235/93 din 04.02.2021;

Grădinițele pot funcționa pe perioada vacanței, în localitățile în care incidența este mai mică de 6 la 1000 de locuitori cu respectarea strictă a regulilor de igienă, curățenie și dezinfecție precum și a tuturor regulilor de protecție individuală stabilite prin Ordinul comun 3235/93 din 04.02.2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.