4142m
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au descoperit, luni seara, în jurul orei 22,30, 35 de migranţi (30 de cetăţeni irakieni şi cinci sirieni), care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în remorca unui automarfar.
Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, la volanul unui autocamion cu remorcă înmatriculat în România, un cetăţean român, Marian Z., în vârstă de 30 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile metalice de la o societate din Turcia, pentru o firma din Ungaria.
„Acţionând în baza analizei de risc, colegii mei au verificat mijlocul de transport, ocazie cu care au observat că sigiliul vamal aplicat pe semiremorcă prezintă urme de relipire cu un adeziv incolor. În urma controlului, în semiremorca TIR-ului au fost descoperite 35 de persoane (32 bărbaţi, o femeie si 2 copii), care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate. Din primele cercetări a rezultat faptul că persoanele ascunse sunt 30 de cetăţeni irakieni şi cinci cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 11 şi 45 ani, care au declarat ca intenţionau să ajungă ilegal în Germania”, preciza agent şef-adjunct Adelina Limban, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Şoferul şi cele 35 de persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Varsand, în prezent fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea acestora urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Un caz similar s-a înregistrat şi la data de 12 aprilie 2015, tot în zona de competenţă a judeţului Arad, când poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au descoperit 74 de migranţi (73 cetăţeni sirieni şi un cetăţean iranian), ascunşi în remorca unui automarfar care avea ca destinaţie Franţa.
Mai multe imagini pe www.politiadefrontiera.ro.

Recomandările redacției