Sorții au vrut ca cele mai bine cotate prim-divizionare județene să se înfrunte chira în ultima etapă a turului Ligii a IV-a. Desfășurarea primelor runde o dădeau favorită pe Frontiera Curtici, în timp ce Sântana avea moralul puțin zdruncinat după eșecul intern cu cealaltă formație de pe podium, Victoria Zăbrani. Iar coordonatele s-au cam respectat pe parcursul celor 90 de minute, trupa lui Radu Anca impunându-se fără prea mari emoții pentru titlul neoficial de campioană de toamnă.
Debutul partidei a fost destul de echilibrat, fără ca vreauna dintre echipe să riște prea mult. A fost nevoie de o fază legată, rapidă a gazdelor, pentru ca tabela să se modifice pentru prima oară. Huțanu a combinat cu Morar, acesta a centrat din dreapta, Alin Mihai i-a luat fața lui Maghici și a marcat cu capul: 1-0 (min. 22). Unirea a replicat printr-o reluare destul de slabă a lui Maghici, din poziție bună, după o învălmășeală în careul amfitrionilor.
Și mai mare a fost oportunitatea lui Martin în debutul primei părți. Stanciu i-a așezat balonul mijlocașului intrat pe teren pe finalul reprizei întâi și acesta a tras de puțin peste poartă din 15 metri. Apoi, Rusu a avut, poate, parada toamnei în fața lui Mihai care a reluat putermic cu capul din numai 5 metri după cornerul lui Vereș. În minutul 78, însă, Alin Mihai nu a mai iertat. Morar a mai pasat odată, de această dată peste apărare și puternicul vârf l-a executat pe Rusu. Oaspeții au cedat total inițiativa pe final și
curticenii puteau rotunji tabela. Tânărul Pașca
și-a salvat în două rânduri echipa, respingând din fața porții finalizările lui Avrămuțiu și Prică, pentru ca Brândușe să se împiedice la marginea careului în condițiile în care echipa sa ataca trei contru unu.
Însă destinația punctelor era deja stabilită, Frontiera detronând-o din nou pe Victoria Zăbrani ce a stat pe primul loc doar trei ore. „După părerea mea, victoria este meritată, consecință firească a ceea ce s-a întâmplat de la Curtici din vară încoace. Avem jucători valoroși și serioși, vestiarul e foarte unit, iar antrenorul știe să scoată maxim din această echipă. Suntem puternici în toate compartimentele, plecând de la cei doi fundași centrali, Varga și Gligor, care nu au lipsit de la niciun antrenament de când sunt la noi. Într-adevăr, suntem campioni de toamnă, ne bucurăm de asta, dar sunt ceva semne de întrebare. Deși nimeni nu crede, nu ne-am impus ca obiectiv promovarea. Bineînțeles, nici nu ne putem da la o parte, mai ales dacă rezultatele ne țin acolo în frunte”, a spus Sorin Grec, președintele Frontierei.
Necâștigând niciun punct în fața Frontierei și Zăbraniului, Unirea Sântana s-a îndepărtat mult de primele locuri din clasament, dar își vede periclitată și poziția de play-off. Un punct îi mai desparte pe elevii lui Irimia de plutonul format din Ineu, Păuliș și Șimand, iar cu aceștia din urmă urmează să joace chiar peste o săptămână. „Curticiul a câștigat meritat și vreau să o felicit. Pe jucători, antrenori și staff administrativ, își merită pe deplin primul loc în clasament. Noi, în schimb, nu arătăm deloc așa cum ne gândeam la începutul campionatului. Se pare că jucătorii transferați în această vară nu pot rezista presiunii unui obiectiv, cu toate că și-au luat toate drepturile bănești la zi. Până la urmă, trebuie
să-mi asum această situație, căci au am crezut în ei și încă mai cred. Doar că, nici rezultatele, nici prestațiile nu ne ajută deloc în această perioadă și riscăm să cădem de pe loc de play-off. Mai sunt multe puncte puse în joc, încă se pot întâmpla multe inclusiv la vârf, doar că, având această atitudine, nu văd cum vom recupera terenul pierdut. Concluzionând, sunt de vină pentru campania de achiziții din vară și îmi pun mandatul la dispoziția conducerii administrative a clubului și a conducerii orașului. Le înțeleg dezamăgirea, atât lor, cât și suporterilor care au fost în număr mare și azi, la Curtici și le mulțumim pentru asta”, a punctat Marius Bătrân, președintele „uniriștilor”.
Formații: Curtici: Mucha – Morar, N. Varga, Gligor, Vereș – Huțanu ( 79 Al. Don), Hanc. Avrămuțiu, Prică (62 Gurban) – Apostol (56 Ursoi), Al. Mihai (81 Fl. Brândușe). Antrenor: Radu Anca. Sântana: Fl. Rusu – C. Maghici, Adelin Pașca, Istin, Tomuț (52 Paven) – Turcuș, D. Marc (40 Martin) – Stanciu, R. Popa, Lezeu (66 Toader) – Gherghel. Antrenor: Cristian Irimia

Arbitri: Tudor Jurcă – Cristian Cășuț, Zoltan Nagy. Observatori AJF: Leontin Buda, Gheorghe Sfăt.

Minut de reculegere și condoleanțe pentru Dan Ristin

Vestea decesului președintelui Victoriei Felnac în condiții neelucidate a circulat cu viteza luminii și ambele tabere ce s-au înfruntat astăzi au fost în stare de șoc pentru câteva minute. Până la urmă, s-au adunat, au intrat pe teren și au ținut un minut de reculegere pentru Dan Ristin. „Pur și simplu ni s-a ridicat părul pe noi când am aflat, astfel de lucru vrei să nu crezi că sunt adevărate. Toată lumea l-a cunoscut și acum nu mai este… Clubul Frontiera Curtici e alături de familia îndoliată, le transmitem condoleanțe soției și copiilor, Dumnezeu
să-l ierte și să-l odihnească!”, a spus preșe­dintele „grănicerilor”, Sorin Grec. „O adevărată dramă pentru tot fotbalul județean, pe care nu o vom uita mulți ani de acum încolo. Dan Ristin era un om de fotbal, pasionat, dedicat și ne va lispi tutuor. Condoleanțe familiei și din partea Unirii Sântana, Dumnezeu să-l ierte!”, a transmis și Marius Bătrân.

 

Recomandările redacției