Granzii nu se regăsesc în Podgorie: Șoimii Pâncota – Gaz Metan Mediaș 2-1

0
270

Pâncotanii și-au respectat firma de „killeri” ai granzilor, iar după CS Mioveni și FC Brașov, a venit și rândul celor de la Gaz Metan Mediaș să plece cu mâna goală din Podgorie. Pirtea și Dragalina au liniștit lucrurile înainte de pauză, pentru ca ardelenii să găsească forța să înscrie de abia în prelungirile meciului.
Șoimii au făcut o primă repriză perfectă în fața mult mai cotaților lor adversari. Au absorbit presiunea te­ritorială a Gazului, s-au apărat atent, dar și când au plecat pe contraatac au fost letali. Totuși, acest scenariu se putea schimba, dacă Buziuc ar fi trimis mai precis cu capul, din 8 metri, centrarea lui Munteanu.
Apoi, încetul cu încetul, medieșenii au început să greșească tot mai mult la construcție, iar Pâncota a avut câteva mingi bune pe contre. La primele dintre ele, Leucuța a fost blocat  în ultimul moment, iar Issa a reluat cu capul mult peste poartă. Apoi, în minutul 29, la o fază ce nu anunța mare lucru s-a deschis tabela. Issa centrat în careu, Buzean a respins numai până la Pirtea care a înscris din voleu, de la 17 metri, la colțul lung al porții lui Botoșer. Practic, Gazul nu a avut reacție, iar după ce a finalizat greșit din poziție bună, Issa s-a revanșat cu acțiunea golului de 2-0. Senegalezul a pătruns impetuos în careu, a trecut de trei adversari, a pasat de pe linia de fund, iar Dragalina a deviat balonul la colțul lung, lângă bară. Repriza s-a încheiat cu un șut al lui Olaru din careu, din 7 metri lateral stânga, mingea fiind deviată în plasa laterală. La pauză, șoimii aveau avantaj dublu.
Repriza secundă a început cu Mediașul aatacând cu toate liniile, dar Irimia a intervenit excelent la șutul puternic din careu al lui Figliomeni, dar mai ales la reluarea din apropiere a lui Elton după o pasă cu capul a lui Olaru. În minutul 64, gazdele au preparat un balon pentru Fuchs, care a tras bine de la marginea careului, dar Botoșer a respins de lângă bară. În minutul 71, Vitinho a scăpat în careu, dar Irimia i-a închis unghiul și a intervenit excelent, balonul a ajuns cu noroc la Figliomeni, care a tras și el puternic din 14 metri, dar același portar al gazdelor a respins. Nici Florean nu a fost mai inspirat din lovitură liberă de la 20 de metri, defensiva Pâncotei lăsându-se surprinsă doar în minutele de prelungire. Atunci, Buzean a pătruns pe stânga, a centrat în careu, mingea a ajuns cu noroc la Vitinho în 3 metri, iar brazilianul a trimis cu latul în plasă. Era, însă, prea târziu pentru ca medieșenii să mai obțină ceva.
Formații:
Pâncota: Irimia – Dan, Pascariu, Dubeștean (90+3 Traore), Siminic – Pavel – Leucuța, Issa, Fuchs, Pirtea (80 Farcaș) – Dragalina (88 Cuedan). Antrenor: Ionuț Popa
Gaz Metan:  Botoșer – Romeo, Elton De Oliveria, Muth, Buzean – Cristea (46 Băjenaru), Stancu – Al. Munteanu (46 Florean), Figliomeni, Olaru – Buziuc (66 Vitinho). Antrenor: Leo Grozavu
Arbitri: Dan Dreve (Cluj), Adrian Mărginean (Aiud), Iulius Timar (Marghita) Rezervă: Dorain Barzuca (Lugoj)
Cartonașe galbene: Pascariu 57, Pavel 59, Leucuța 80, Fuchs 86 / Olaru 69, Elton 78
Observatori FRF: Ștefan Szilaghi (Satu Mare),  Dumitru Paracshiv(Drobeta Turnu Severin).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.