Grecia își deschide ușile pentru arădenii vaccinați

0
265

Arădenii vaccinați împotriva COVID-19,  care au un test negativ sau au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus vor putea vizita Grecia în această vară. 

„Grecia este pregătită cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021 şi intenţionează să-şi deschidă la jumătatea lunii mai sezonul turistic de vară”, a spus ministrul grec al turismului, Harry Theocharisîntr-un mesaj transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin (ITB Berlin). 

Turiştii sunt bineveniţi dacă înaintea călătoriei au fost vaccinaţi, ori au anticorpi, ori au fost testaţi negativ pentru COVID-19”, a precizat ministrul grec. Totuşituriştii vor fi supuşi unor teste aleatorii, a adăugat Harry Theocharis. 

El a mai menţionat că, odată ce se va încheia vaccinarea persoanelor vulnerabile, în Grecia, angajaţii din sectorul ospitalităţii vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19 şi, în plus, în rândul acestora vor fi efectuate testări frecvente. 

Comisia Europeană a anunţat că va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axate pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, care va include şi o propunere privind ”paşapoartele verzi digitale”. 

Dacă va fi instituit, acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.