Tribunalul Arad a găzduit, în urmă cu câteva zile, vizita unei delegaţii a Şcolii Naţionale de Grefieri, condusă de directorul acestei instituţii,  judecătorul Andrei Dorin Băncilă.

Scopul acestei vizite a fost acela de a cunoaşte aplicaţiile informatice dezvoltate de Tribunalul Arad, în special aplicaţia TDS, care permite accesul la dosarul electronic, în vederea introducerii în programa de formare profesională a grefierilor a unor cursuri de iniţiere în utilizarea acestor aplicaţii.

Am desfășurat o activitate de pionierat și am reușit să ancorăm actul de justiție de la Tribunalul Arad și instanțelor arondate în realitatea tehnologică a zilelor în care trăim. Ca o recunoaștere a activității desfășurate de noi este și vizita pe care am primit-o din partea directorului Școlii Naționale de Grefieri, a unei echipe conduse de dumnealui, care, văzând că aplicațiile dezvoltate de noi și ma refer în primul rând la dosarul electronic au fost preluate de mai bine de jumătate din țară, de opt curți de apel, au considerat oportun a introduce în programa de formare a grefierilor cursuri de utilizare a acestor aplicații. Ei până în prezent învățau să folosească aplicația Ecris, care gestionează baza de date a vechiului sistem. Au apreciat că trebuie să-i învețe pe toți grefierii pe care îi instruiesc cum funcționează dosarul electronic chiar dacă la anumite instanțe acest dosar nu există, dar au fost conștienți care nu va mai dura mult timp până când această aplicație va fi generalizată la nivelul întregii țări”, a declarat vicepreședintele Tribunalului Arad, Virgiliu Flavius Bradin.

Recomandările redacției