Grefieri suprasolicitați la nivelul Tribunalului Arad

0
489
Intrare Tribunal

Gradul scăzut de ocupare a schemei de personal în ceea ce privește posturile de grefier de la Tribunalul Arad, îndeosebi spre finele anului trecut, a ridicat probleme dificile de management instituției, potrivit unui raport pe anul 2020. Mai mult, grefierii au fost suprasolicitați în anul pandemic, mai ales datorită fluctuațiilor de personal, eforturile conducerii fiind îndreptate spre alocarea echilibrată a resursei umane și a sarcinilor, precum și identificarea situațiilor de criză create de lipsa de personal.

În cursul anului 2020, Tribunalul Arad și-a desfășurat activitatea cu un număr de 49 de grefieri prevăzuți în statul de funcții și de personal, dintre care 36 de grefieri de ședință, restul grefierilor fiind repartizați la compartimentele auxiliare (grefă, arhivă, registratură, executări penale).

Totuși, deși schema de personal a fost, mare parte din an, aproape completă, în cursul anului s-au înregistrat fluctuații de personal care au influențat activitatea instaței.

Gradul scăzut de ocupare a posturilor de grefier s-a făcut astfel remarcat doar spre finele anului 2020, când au existat cinci posturi vacante de grefier, atât la nivelul tribunalului, cât și la nivelul judecătoriilor arondate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.