turism_plajaChiar și un turist experimentat poate face câteva greșeli atunci când se află în vacanță. De la negocierea cu prea multă sârguință cu localnicii și până la aglomerarea bagajului de călătorie cu haine de acasă, iată 5 dintre cele mai frecvențe greșeli pe care le poți face că turist.

1. Bagajul supraîncărcat
De cele mai multe ori, tendința unui turist este să împacheteze tot felul de haine, pentru tot felul de situații imaginare. Studiile spun că două treimi dintre turiști se întorc din vacanță cu cel puțin 6 obiecte de îmbrăcăminte nepurtate. Încearcă să iei cu ține doar două perechi din fiecare accesoriu vestimentar.

2. Evitarea achiziționării unui obiect de cum ți-a plăcut
O altă greșeală pe care o poți face este să eviți achiziționarea unui obiect care ți-a plăcut imediat ce l-ai văzut. Dorință este de a-l luă mai ieftin din altă parte, însă de multe ori s-ar putea să nu mai ai această ocazie. Decât să rămâi cu regretul, mai bine îl cumperi!

3. Încrederea în descrierile de tipul „aproape de centrul orașului”
Expresia „aproape de centrul oraslui” oferă o interpretare destul de vastă a termenului „aproape”. De multe ori, hotelurile situate „aproape de centrul orașului” sunt la kilometri buni de zonele turistice sau de cele centrale. Astfel, deși cazarea s-ar putea să fie mai ieftină, tu poți plăți mai mult pe bilețele sau abonamentele în mijloacele de transport în comun cu care ești nevoit/a să te deplasezi.

4. Negocierea îndelungată
O altă greșeală frecvență a turiștilor este negocierea îndelungată. Nu vei face decât să te enervezi atât tu, cât și vânzătorul de la care încerci să cumperi produsul respectiv. Dacă ai ajuns deja la un preț acceptabil, evită să te mai târguiești pentru câțiva dolari sau cenți. Cumpără obiectul respectiv și mulțumește-te cu cât ai putut să scoți la preț.

5. Evitarea schimbării banilor în aeroport
Regulă generală spune să eviți schimbarea banilor în aeroport, întrucât casele de schimb valutar din oraș îți vor oferi un curs mai bun. De obicei așa este, spun cei de la cnn.com, însă diferență nu este foarte mare și, în plus, vei riscă să pierzi destul de mult timp până ce vei găsi un curs convenabil.

SURSA: http://www.libertatea.ro

Recomandările redacției