Greu de ucis și la 0-3, Fabian Bogdan și colegii săi au revenit spectaculos: Podgoria Pâncota – ACS Socodor 4-3

0
205

Două dintre formațiile fără mari pretenții în prezenta stagiune a Ligii a IV-a au pus în scenă cel mai spectaculos meci de până acum. Oaspeții păreau stăpâni pe situație, conducând la scor de neprezentare la pauză, dar tânăra și nebuna formație a pâncotanilor a revenit cu o a doua repriză bună, dar mai ales 10 minute de vis.
Ambele tabere au avut absențe importante, Marinca, Bulzan sau Mărgăian, la gazde, respectiv Vaida, Mako, Ardelean sau Bondor, la Socodor. Nici bine nu s-a auzit primul fluier al lui Bîtea, căci, vizitatorii au și trecut în avantaj. Pirtea l-a angajat pe Olariu, acesta a pasat de pe linia de fund în gura porții, unde juniorul Chiș a îndeplinit formalitatea. Avându-l doar pe Ispas în ofensivă, pâncotanii nu i-au dat de lucru lui Vîrzob, iar în ultimele 5 minute ale primului act păreau să compromită defintiv meciul. Pirtea a pasat din stânga, un fundaș al gazdelor a alunecat, iar Faur a făcut 0-2 din interiorul careului. Era minutul 43, pentru ca două minute rolurile să se inverseze: pasă Faur – gol Pirtea.
Pauza a fost un sfetnic bun pentru Podgoria, mobilizarea fiind maximă pentru un rezultat ce va fi cu greu uitat de „alb-negri”. În primul rând, Ardelean și Dragalina și-au repoziționat elevii într-un 3-5-2 mult mai echilibrat și eficace. În minutul 57, speranțele renășteau după ce nou-intratul Brad l-a găsit în careu pe F. Bogdan, iar acesta a trimis imparabil lângă bară. Totuși, parcă nimic nu prevestea taifunul din finalul partidei, fară ieșirea lui Maris de pe teren și intrarea unui alt fundaș central cu probleme medicale, Pîslariu. Pe acest fond, în minutul 83, a venit și reușita de 2-3. După o fază fixă, F. Bogdan a prelungit mingea cu capul și Ispas a reluat tot cu capul, pe spate, în plasă. În ultimele minute, la rampă a ieșit și Gabi Pădureanu, fotbalist testat și de UTA în urmă cu doi ani. Mai întâi, mijlocașul de bandă a obținut penalty-ul din care F. Bogdan a făcut 3-3 (min. 88), iar în cel de-al doilea minut de prelungire a înscris pentru un incredibil 4-3 din pasa lui Fericel.
Pâncotanii iau 3 puncte de moral chiar înainte de a întâlni-o pe nou-promovata Beliu, tot în Podgorie. „Tonul la pauză nu a fost unul ridicat, sau cel puțin nu pe măsura rezultatului de pe tabelă. Ne-am încurajat unii pe alții, am zis să revenim pe teren și să încercăm să jucăm, căci și așa nu mai aveam nimic să pierdem. Am stat mult mai bine în teren, în primul rând nu am mai greșit în apărare și am atacat cu mai multă convingere. Și jucătorii veniți de pe bancă au intrat bine în meci și vorbim despre fotbaliști tineri. De fapt și astăzi am avut pe teren fotbaliști de 16, 17 și 18 ani, care – până la urmă – s-au descucat și chiar ne-au ajutat. Ne asumăm această reconstrucție, știm că uneori nu putem emite pretenții, dar astăzi dorința a fost mare. Sper ca această victorie să ne dea moral și să câștigăm și îmotriva celor de la Beliu. Vom încerca să evităm play-outul, deși știm că vom avea serios de tras pentru asta”, a spus Sergiu Dragalina, căpitan și președinte al pâncotanilor.

Socodorul s-a văzut prea repede cu sacii în căruță și a pierdut printre degete punctele ce i-ar fi permis să rămână pe un loc liniștit la mijlocul clasamentului. „Așa se întâmplă când nu te pregătești serios, la un moment dat cazi și fizic și mental. I-au lăsat și nervii pe unii jucători și aia a fost. Nu este posibil să piezi un meci în ultimele 7-8 minute de la 3-1 pentru tine, se pare că am resimțit și absențele, dar și accidentarea lui Mariș. Oricât ne-am fi dorit noi să ajungem în primele patru se pare că nu este posibil, acum vrem să ne cucerim măcar locul din play-stay. Poate cu două-trei întăriri în iarnă vom mai repara ce am stricat în această toamnă. Oricum, cu Șimandul ne vom mobiliza maxim, e un derby zonal pe care trebuie să-l câștigăm, mai ales că și jucăm acasă”, a punctat și Tiberiu Darazs, antrenorul celor de la Socodor.
Formații:
Pâncota: Andor – C. Covaci, P. Coste, S. Dragalina, Cioară-Moartă – Pădureanu, Hera (79 Fl. Covaci), Fl. Ardelean (46 Brad), F. Bogdan, Fericel – Ispas (90 Bumb).
ACS Socodor: Vîrzob – Chiș (74 Fekete), I. Mariș (55 Pîslariu), Gherheș, Rafila – S. Botaș, Dema – Olariu, Molcuț, Pirtea – Faur (57 Bibarț).
Arbitri: Radu Bîtea – Cristian Cășuț, Călin Mateuț. Observatori AJF: Gabor Biro, Marcel Vida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.