Grevă de avertisment va începe în toate școlile astăzi de la ora 11.00, potrivit unui comunicat al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” (FSE).

,,Greva de avertisment presupune  încetarea lucrului în unitățile și inistituțiile de învățământ unde există membri de sindicat ai F.S.E. „SPIRU HARET” și F.S.L.I., în intervalul orar 11:00-13:00”, anunță Dănuț Ieneșescu președintele SDI Arad.

Dănuț Ieneșescu mai spune  că ,,protestul este provocat de refuzul guvernanților de a purta negocieri cu reprezentanții federaţiilor sindicale din educaţie și de a adopta măsuri concrete pentru mai multe puncte pe care le-au solicitat în ultima lună. Acordarea, încă de la începutul anului 2022, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic) și alocarea procentului de 6% din P.I.B. pentru finanțarea educației, sunt doar o parte din cererile profesorilor”.

Recomandările redacției