Greva de o zi s-a ținut în 17 primării arădene

0
322

Un număr de 17 primării arădene au fost în grevă marți, 12 iulie. Nu s-a muncit deloc, astfel că locuitorii care au avut de rezolvat ceva la primărie au fost nevoiți să își amâne problemele. Un număr de 259 de angajați din primăriile arădene au decis să își suspende activitatea, în semn de protest față de lipsa de soluții la revendicările Federa­ției Naționale a Sindicatelor din Administrație.
În grevă au fost bugetarii din primăriile: Beliu, Craiva, Ghioroc, Păuliş, Pleşcuţa, Secusigiu, Seleuş, Semlac, Şeitin, Şepreuş, Şicula, Şimand, Tauţ, Ususău, Vinga, Zădăreni şi Zerind. Potrivit unor informații și angajații din Primăria Arad ar putea să intre în grevă. Din informațiile obținute de la Sindicatul din Primăria Timișoara, responsabil de sindicaliștii din primăriile arădene, în Primăria Municipiului nu s-a ținut grevă.
Sindicaliștii au stabilit deja un program al protestelor. Salariații din administrație solicită acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acordarea faciltății. Prin această modificare legislativă se elimină discriminările ca din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept, iar alţii nu. De asemenea, funcțio­narii cer acordarea voucherelor de vacanţă. „Avându-se în ve­dere faptul că, salariile funcţionarilor publici şi ale per­sonalului contractual din administraţia publică locală sunt mai mici decât cele din administraţia publică centra­lă, solicităm majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 %. Mai cerem eliminarea în totalitate a Art 31 (4) din OUG nr. 20/ 2016 “, au mai precizat sindicaliștii FNSA.
În cazul în care nu vor fi soluționate revendicările, va fi declanșată greva generală pe termen nelimitat, din data de 19 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.