Greva foamei revine la Târnova: tatăl a nouă copii îl acuză pe şeful de post că face jocurile primarului

0
238

primarie tarnovaLa sfârşitul săptămânii trecute menţionam în paginile ziarului nostru despre noul scandal care a izbucnit la Târnova. Fedor Miculaiciuc, localnic de origine ucraineană, a susţinut că a fost bătut de către doi angajaţi ai primăriei pentru simplul fapt că a adresat o întrebare incomodă. În urma incidentului, Miculaiciuc, tată a nouă copii, a depus plângere la poliţie împotriva celor doi angajaţi ai primăriei.

Între timp, plângerea a fost înregistrată, iar poliţia din localitate a încheiat şi cercetările. Rezultatul anchetei nu a fost însă pe placul lui Fedor Miculaiciuc, care ne-a declarat că „am fost chemat la poliţie în ziua de vineri, la ora 12.00, însă uşa era închisă. M-am îndreptat înspre primărie, când l-am văzut pe şeful de post al poliţiei, Valentin Joldiş, ieşind de la primar. Este inadmisibil ca şeful de post al poliţiei, înainte de a demara ancheta, să meargă la «instruire» la primar. Apoi, audierile au fost făcute în grup, iar angajaţii primăriei au venit cu declaraţiile de acasă. În aceste condiţii, am făcut o cerere la poliţie pentru ca plângerea mea să fie rezolvată de către altcineva, care să fie imparţial“.

Au fost amendaţi toţi trei

Conform celor spuse de Fedor Miculaiciuc, firul evenimentelor a fost următorul: „Miercuri, în jurul orei 09.30, am intrat în sala de ședință, care se află în subsolul primăriei. I-am găsit acolo pe Ion Mecheș, Pavel Mecheș, Ovidiu Cociuba şi Nelu Deta. Am întrebat cum a rămas cu pășunea comunei Tîrnova, iar atunci ei au început să strige. Le-am răspuns că nu conduc ei trei (Ion Mecheș, Pavel Mecheș şi Ovidiu Cociuba) situaţia cu păşunea din Târnova. Atunci Mecheș Ion a sărit la mine și m-a îmbrâncit de mi-au sărit ochelarii. Eu am ripostat cu dosul palmei în burtă pentru că eu am hernie de disc la coloană, am probe de la spital. După care a intrat înăuntru Petcuț Nicușor și a sărit în apărarea mea zicându-le să îmi dea pace și salariatul primăriei, numit Mecheș Pavel, care îl plătim din bani publici, a început să mă îmbrâncească și înăuntrul primăriei și în afara ei, fără ca eu să îi fac ceva“.

Din punctul de vedere al celor acuzaţi, lucrurile stau însă aproape pe dos, Miculaiciuc fiind cel care a declanşat conflictul.

A treia versiune, cea a poliţiei, este şi ea diferită de a celor implicaţi în scandal. „A existat o sesizare la poliţia din Târnova, în urma căreia s-au efectuat cercetări. În urma acestora, poliţiştii de la postul din Târnova au aplicat sancţiuni contravenţionale tuturor persoanelor implicate în scandal, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. În acest fel, nici nu poate fi pusă în discuţie imparţialitatea poliţistului care s-a ocupat de caz, respectiv a lui Valentin Joldiş“, ne-a declarat Oviciu Liber, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Ameninţă cu greva foamei

Decizia poliţiei nu este însă deloc pe placul lui Fedor Miculaiciuc, care ameninţă cu gesturi extreme. „Mâine (n.r. astăzi) mă duc la comandantul poliţiei din Arad în audienţă şi îi voi relata tot ce se întâmplă în această comună. Sunt tată a nouă copii, însă în cazul în care nu se rezolvă această problemă şi nu se va face dreptate, sunt decis să intru în greva foamei. Nu accept să fiu bătaia lor de joc. Orice plângere facem noi, ucrainienii, în această zonă, nu suntem băgaţi în seamă de către autorităţi. Un lucru este cert: nu mă voi lăsa până când cei vinovaţi nu vor plăti“, ne spune Fedor Miculaiciuc, care este fratele lui Gavrilă Miculaiciuc, liderul Uniunii Ucrainienilor din comuna Târnova şi unul dintre cei mai înverşunaţi contestatari ai primarului Florin Farcaşiu. Gavrilă Miculaiciuc a mobilizat în mai multe rânduri populaţia comunei, în special etnicii ucrainieni, împotriva primarului, ajungându-se la proteste în faţa Parlamentului european din Bruxelles, plângeri adresate premierului şi preşedintelui României sau chiar greve ale foamei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.