(Update) Grevă la Arad și în alte orașe mari. CFR a anulat 19 curse

0
468

UPDATE  Scandalul a pornit din cauză că CFR Călători refuză să încheie un nou contract de mentenanţă în condiţiile în care ultimul a expirat la finele lui decembrie. 

„Începând cu ora 12:00, s-a reluat activitatea de reparaţii din SCRL în toate secţiile. Contractul de mentenanţă a fost semnat. Traficul ar trebui să se normalizeze în cursul zilei de astăzi (joi, n.r.). Nu vor fi probleme, toate locomotivele care sunt în secţii vor fi reparate, ca să nu fie probleme pe partea de asigurare de material rulant de tracţiune”, a precizat directorul Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotive pentru romaniatv.net.

 

Circulația trenurilor este grav afectată de greva angajaților Societății Reparațiilor de Locomotive. CFR Călători a anulat 19 trenuri, deoarece nu are suficiente locomotive.

Ținând grevă, cursele au fost anulate pentru că trenurile au rămas fără locomotive. După cum cere protocolul, locomotivele trebuie neapărat să intre în revizie odată la trei zile. De această dată nu s-a întâmplat la fel pentru că a avut loc greva angajaților, reviziile fiind amânate pe tot parcursul grevei.

Totul s-a întâmplat în această dimineață când au intrat în grevă în jur de 1300 de persoane, de angajați ai SCLR. Mai exact, vorbim de proteste în depourile Iași, Suceva, Cluj, Timișoara, Arad, Pitești, București, Ploiești, Galați și Brașov, conform antena3.

Dacă locomotivele care nu trec la aceste revizii, practic locomotivele nu pot fi scoase pe teren, e ilegal. Astfel, pentru că legea nu permite asemenea lucruri, ca prim efect al grevei au fost anulate cele 19 trenuri.

Rutele unde sunt anulări: nu mai circulă trenul Suceava Nord-Pașcani, Buzău-București Nord și câteva trenuri pe zona Galați, Buzău și Roșiori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.