Angajații de la Palatul Copiilor din Arad protestează începând din 1 octombrie 2019, purtând banderole albe. Acțiunea lor va dura până la rezolvarea problemei privind spațiul în care vor funcționa în anul școlar 2019-2020.

Profesorii și cei aproximativ 2000 de elevi înscriși la această instituție sunt puși în situația de a fi evacuați din clădirea de pe Bulevardul Revoluției în care funcționează în prezent, ceea ce a stârnit nemulțumirea firească a tuturor: elevi, părinți, cadre didactice.

Totul a izbucnit din momentul în care Ministerul Educației Naționale nu a mai alocat banii pentru chirie (încă din luna mai), iar Inspectoratul Școlar Județean Arad le-a pus în vedere să identifice o nouă locație în care să funcționeze până la terminarea lucrărilor la imobilul aflat în construcție și nefinalizat, situat lângă Inspectoratul Școlar, termenul de finalizare a lucrărilor fiind anul 2013.

Nemulțumirile sunt generate și de faptul că spațiile identificate în vederea relocării sunt improprii desfășurării activităților specifice, existând riscul pierderii unor elevi talentați și afectarea posibilelor performanțe obținute de către aceștia.

Colegii noștri și părinții elevilor așteaptă o clarificare a acestei situații, o soluție concretă din partea Ministerului Educației Naționale, în folosul beneficiarilor educației. În acest sens, este necesară, în regim de urgență, alocarea de fonduri pentru finalizarea lucrărilor la noul sediu al Palatului Copiilor, cât și plata chiriei restante și a chiriei pe viitor până la finalizarea noului sediu, susține Dănuț Ieneșescu, liderul Sindicatului Democratic din Învățământ Arad.

Recomandările redacției