Greva poștașilor a întrerupt distribuirea certificatelor de handicap. CJA asigură transportul actelor la beneficiari

0
181

Deși poștașii au fost în grevă, certificatele de încadrare în handicap, transmise de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad au ajuns la beneficiari. Consiliul Județean a luat măsuri asigurând transportul documentelor direct la beneficiari.

„Pentru a veni în întâmpinarea beneficiarilor afectați de acest eveniment sindical, prin implicarea directă a vicepreședintelui CJA, Claudia Boghicevici  și cu susținere logistică din partea Consiliului Județean Arad, respectiv asigurarea mijloacelor de transport necesare, conducerea DGASPC Arad a decis ca, în această perioada, certificatele să fie înmânate direct titularilor sau reprezentanțiilor primăriilor din municipiu și județ pentru persoanele care ar fi trebuit să le primească în intervalul în care s-a derulat greva“, au transmis reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială.

„Ne bucurăm că am putut găsi o soluţie eficientă într-un timp scurt. Certificatele ajung la persoanele cu handicap fără ca acestea să resimtă perioada grevei”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

În urma grevei spontane declanșate de angajații Poștei Române, DGASPC Arad anunță că transmiterea certificatelor de încadrare în grad de handicap eliberate de Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Arad și emise începând cu data 25 octombrie 2016, respectiv 27 octombrie 2016, s-a realizat în graficul stabilit.

Este vorba despre un număr de 201 certificate – 71 în municipiu și 130 în județ eliberate în perioada menționată, care ajung astfel la timp la cei în drept pentru ca aceștia să poată efectua demersurile de punere în plată.

„Fiind vorba despre o situație de criză, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Arad, am luat această hotărâre de a face tot posibilul ca beneficiarii noștri să primească aceste certificate în grad, chiar dacă în mod normal, acestea ar fi ajuns la destinatari prin serviciile poștale. Este în interesul superior al tuturor beneficiarilor care au fost expertizați de CEPAH Arad să intre la timp în posesia acestor documente care atestă încadrarea în grad de handicap pentru a putea solicita punerea în plată a dosarelor personale”, declară Erika Stark, director DGASPC Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.