tarnova bunArestarea Judecătoarei Floriţa Boloş, de la Ineu, care a fost reţinută de procurorii DNA Timişoara pentru luare de mită şi audierea şefului cadastrului Ineu, Puiu Bucur, în acelaşi caz are reverberaţii puternice şi la Primăria Tîrnova, unde s-ar putea produce un cutremur la scară înaltă. Asta şi pentru că Puiu Bucur este „consilier“ al primarului Florin Farcaşiu, pe linie de fond funciar, iar la Tîrnova, se ştie, există foarte multe probleme legate de terenuri.
Oamenii nemulţumiţi din comuna Tîrnova, care susţin că li s-a luat pământul şi păşunea în mod abuziv şi care au făcut greva foamei în urmă cu aproximativ o lună de zile, aşteaptă ca procesele penale intentate primarului Florin Farcaşiu, secretarului Călin Dărău, inginerului Dorel Curetean, fostului consilier local Cosmin Oprean, să scoată în evidenţă situaţia reală a cetăţenilor din localitatea Tîrnova, pe linie de fond funciar. „De asemenea, fiica lui Puiu Bucur a fost angajată în mod ilegal la primăria Târnova, drept răsplată a primarului pentru serviciile de ilegalitate făcute de şeful cadastrului“, ne-a declarat Gavrilă Miculaiciuc, consilier local.
Pe de altă parte, situaţia pare să fie cu atât mai gravă în localitatea Dud. „În această localitate, pe proprietăţile private ale oamenilor au fost plantate suprafeţe foarte mari de viţă de vie, pe fonduri europene, din care s-au încasat peste patru milioane de euro, fără ca cetăţenii să fie conştienţi de ceea ce se petrece pe pământurile lor. Toate aceste nereguli au fost realizate de către primar cu ajutorul judecătoarei Floriţa Boloş, Puiu Bucur, Călin Dărău, Dorel Curetean şi a lui Cosmin Oprean“, a declarat Petru Hanţig, unul dintre cetăţenii nemulţumiţi ai localităţii Dud. Oamenii spun că ceea ce s-a întâmplat la Dud nu este singular, acelaşi fenomen petrecându-se şi pe raza localităţii Drauţ. „Firma fraţilor Chişmore a achiziţionat păşuni şi terenuri private de la cetăţeni, fără ca aceştia să fi deţinut măcar, vreodată, acele proprietăţi, ele fiind fictive. Toate aceste nereguli s-au petrecut cu ajutorul judecătoarei arestate şi a celor din anturajul lor“, declară Mihai Miculaiciuc, unul dintre grevişti.
Tot legat de fondul funciar, greviştii mai susţin că „inginerul Dorel Curetean, angajat al Primăriei Târnova, lucrează, de peste doi ani de zile, mai mult de patru sute de hectare de teren din fondul de rezervă al comunei, fără a plăti însă arendă primăriei. În tot acest timp, a încasat anual peste 60.000 de euro subvenţii agricole, fraudând astfel bugetul local cu peste o sută de mii de euro pe an“.
Locuitorii comunei Târnova speră ca organele abilitate să îşi extindă cercetările şi să ducă până la capăt ancheta începută, pe fond funciar, la Ineu. „Totodată bazându-se pe aceleaşi mijloace şi folosindu-se de sprijinul judecătoarei arestate şi a lui Puiu Bucur, Dorel Curetean, Călin Dărău, Cosmin Oprean şi alţii, dar implicându-l şi pe executorul judecătoresc A. Găluţ, primarul Farcaşiu a vândut aproape tot patrimoniul comunei Târnova, a cărui valoare reală depăşeşte cu mult suma de un milion de euro. Consilierii locali au cerut, printr-o hotărâre de consiliu, validată de Prefect, punerea la dispoziţie a tuturor documentelor care să ateste modul în care a fost făcută vânzarea patrimoniului, cât şi a sumelor încasate. Din acest motiv, primarul a decis dizolvarea consiliului local, pentru a nu mai fi nevoit să pună la dispoziţie documentele cerute“, conchid greviştii.
Fiind vorba de acuze foarte grave aduse primarului Florin Farcaşiu, am încercat să luăm legătura şi cu acesta pentru a-şi exprima punctul de vedere. Încercările noastre au fost însă în zadar, primarul Florin Farcaşiu având telefonul închis.

 • DNA_ABC spune:

  Chestia
  cu Puiu Bucur trebuie cercetata bine de DNA,deoarece acest individ face magarii
  cu fondul funciar [este conducator de carte funciara la Ineu] inca dinainte de
  89′,iar dupa asta,ce sa mai vorbim! A fost suspectat in multe randuri de
  coruptie si infractiuni de fond funciar,insa a reusit intodeauna sa
  scape…..inclusiv prin distrugerea probelor prin incendiere! La fel a procedat si primarul Farcasiu de la
  Tirnova,avand “profesor ” instrumentist pe registratorul Puiu Bucur,de la CF
  Ineu,care se lauda cu prietena lui ,Florita,judecatoarea.
  Verificati doar cati bani a primit pentru intabularea pamanturilor de la DUD de
  la ”baba” ,femeia care a cumparat pamanturile de la DUD si cati a varsat
  la stat? Nu o sa va vina sa credeti ce metode parsive a folosit si cati bani a
  bagat in propriul buzunar. A fost unul dintre intermediarii dintre judecatoare
  si primarul Farcasiu, ca si consilierul tehnic al primarului Farcasiu si ai oamenilor lui! Tehnicianulconstructor de la Tirnova,Bertea, “pregatea “
  documentele de proprietate,facand tot ce se trebuia, iar secretarul comunei(ginerele lui Bertea) le
  “legaliza” ,astfel incat Puiu Bucur sa le poata introduce in CF. Dupa asta se
  impartea malaiul!
  Se
  pare ca DNA se misca .L-au ridicat pentru audieri si pe Puiu Bucur si pe secretarul
  de la primaria Tirnova.

 • jhj spune:

  hahaha iarasi elucubreaza miculaiciuc asta :)). ti-e frica de vot mai jigodie?! hai sa vedem cine va mai voteaza…

 • arradeanu spune:

  Bravo DNA
  prindeti-i pe toti hotii. Judecatoarea a fost pe mana cu Puiu Bucur si Farcasiu. Asteptam terminarea cercetarilor.

 • sdkla spune:

  au scos capetele (cam goale cei drept) „grevistii lu’ peste” si iarasi vor sa porneasca scandalurile in comuna. chestia e ca pot sa se dea si peste cap nu ii mai crede/voteaza nici dracul de la circul ieftin facut acum o luna. incercati sa faceti, sa fortati, niste legaturi care nu au niciun fundament logic. consiliul se dizolva din cauza ca VOI, ordinarilor, nu ati vrut sa participati la sedinte si sa votati bugetul. VOI, jegurilor pdl-psd-iste + analfabetul de gravila, ati vrut sa lasati pe Sfiintele Sarbatori de Paste fara bani profesorii si persoanele cu handicap. Asa ca nu mai veniti cu idei nastrusnice din astea, ca nu e toata comuna ca o parte din Dud sau ca si „clanul” miculaiciuc. Noi am mai pus mana pe o carte si am mai citit legea. Nu o sa vina sa ne explice noua oameni cu 2 clase si fara cei 7 ani de acasa. Va urez un sincer „adio si drum bun” din Consiliul Local!!!

 • rotaru spune:

  unde mama naibii ati gasit saltelele alea asa jegoase :)) voi chiar nu ati auzit de apa si sapun?

 • titus pluss spune:

  Gravila gunoiule analfabet si nespalat de unde mata lai mai nascocit aceste povesti cu care vrei sa amagesti lumea ,mai mascariciule poti sa imparti ziare cit vrei  pt ca lumea sa saturat de tine si de mamelucu de ignisca care ii vai de p…lui si de femeia sa traseista!!!!!

 • marian_1_2 spune:

  Chestia cu
  Puiu Bucur trebuie cercetata bine de DNA,deoarece acest individ face magarii cu
  fondul funciar [este conducator de carte funciara la Ineu] inca dinainte de
  89′,iar dupa asta,ce sa mai vorbim! A fost suspectat in multe randuri de
  coruptie si infractiuni de fond funciar,insa a reusit intodeauna sa
  scape…..inclusiv prin distrugerea probelor prin incendiere! Atentie deci la
  posibile accidente, perfidie si viclenie veninoase. Faceti copie dupa
  inregistrarile electronice de la CF Ineu.
  La fel a procedat si primarul Farcasiu de
  la Tirnova, cu pamanturile,padurile,pasuneacomunei, avand “profesor ” instrumentist pe registratorul Puiu Bucur,de
  la CF Ineu,care se lauda cu prietena lui ,Florita,judecatoarea. Puiu Bucur este
  si platit ca si consilier al primarului Farcasiu iar fiica sa angajata la
  primaria Tirnova. Pe post de casiera este angajata sotia noului sef de post,ca
  sa se puna bine cu politia locala.
  Verificati doar cati bani a primit
  Puiu Bucur pentru intabularea pamanturilor de la DUD de la ”baba” ,femeia
  care a cumparat pamanturile de la DUD si cati a varsat la stat? Nu o sa va vina
  sa credeti ce metode parsive a folosit si cati bani a bagat in propriul buzunar
  in loc sa mearga la stat. A fost unul dintre intermediarii dintre judecatoare
  si primarul Farcasiu. A fost si este consilierul tehnic al primarului Farcasiu si
  ai oamenilor lui pentru a “fabrica” acte de proprietate! Tehnicianul
  constructor de la Tirnova,Bertea, “pregatea “ documentele de proprietate,facand
  tot ce se trebuia, iar secretarul comunei(ginerele lui Bertea) le “legaliza”
  ,astfel incat Puiu Bucur sa le poata introduce in CF. Dupa asta se impartea
  malaiul!
  Se pare ca DNA se misca .L-au ridicat pentru audieri si pe Puiu Bucur si pe
  secretarul de la primaria Tirnova.

  • Antihoti spune:

   marian_1_2  ai mare dreptate Puiu Bucur este un hot foarte versat ..in Ineu impreuna cu Parloiu si cu Haragea dupa Revolutia din  1989  si-au impartit spatiile comerciale intre ei si cine ce masuri au luat ???? iar in cazul cu pamanturile sant implicti alti mahari mai mari de la nivele mai inalte si or sa scape iar ticalosi astia !!!

  • ema_2000 spune:

   Esti un dobitoc.

 • ema_2000 spune:

  Voi cei care faceti asemenea afirmatii la adresa lui Puiu Bucur aveti cumva dovezi? Voi stiti ce inseamna sa calomniati pe cineva? Dar la cata scoala aveti,2 clase ca trenul,nu cred ca va duce mintea prea departe. Târnovenii bastinas isi vad de treaba lor doar „viniturile” care probabil si-au adus averea cu şatra cer drepturi la noi in tara. Unde esti tu Ţepeş doamne sa ne scapi de dobitoci. Primarul Farcasiu e de vina ca nu v-a bagat pumnul in gura. Traiti din tot felul de ajutoare si mai aveti si tupeu jegos. De ce ati baut cerneala si nu ati mers la scoalo fratilor,sa va faceti si voi judecatori,directori,mari mahari? Va spun eu de ce: nu aveti destul creier,ati ratat impartirea de creier. FRAIERILOR, Puiu Bucur are 4 facultati voi cate clase aveti peste gradinita? Iar daca nu stiti sa cititi ce am scris eu aici sa ma cautati sa va citesc eu si daca nici asa nu pricepeti atunci va desenez.

 • ema_2000 spune:

  Daca Miculaiciuc e asa interesat de bunul mers al comunei de ce nu pune pace si sa mearga la primar si eventual sa-i dea o mana de ajutor daca se poate,dar pe el nu il intereseaza comuna ci doar puterea daca se poate.

 • sami spune:

  Sti ceva ema o sa vedem cum este de corect si Farcasiu si Puiu Bucur atuncea o sa mai vorbid nemernico ce esty de aia al susti pe Farcasiu ca sugeti de la el.Ati avut noroc cu veniturilñe daca numuireati de foame in Tarnova,Zimi si mie ce au Tarnoveni si veniturile cum ne numesty U,Care stam mai bine,nu vezi ca se darama casile voastre pe voi,si nu traim din ajutoare,voi traiti din ajutoare ca cand o venit Tiru cui o dat primarul noua sau voua lingailor.Nemarnicilor ce santeti.lingailor De aia stati cu primarul ca……………MANCATII………………………………………..

 • ema_2000 spune:

  Invata sa scrii si apoi mai vorbim.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției