Grigor Dimitrov a revenit pe teren după o luptă grea cu virusul COVID-19

0
244

Grigor Dimitrov, în vârstă de 29 de ani, s-a reîntors pe teren după ce a reuțit să învingă virusul SARS-CoV-2. Însă, acesta a spus că mai are nevoie de recuperare pentru ca urmele lăsate de COVID-19 în corpul lui să dispară. El a jucat două meciuri la Ultimate Tennis Showdown, competiție organizată de Patrick Mouratoglou la academia sa de lângă Nisa.
Dimitrov a avut cel mai mult de suferit după ce el și alți trei jucători de tenis s-au îmbolnăvit cu COVID-19 la Adria Tour.
„Sunt norocos că am putut juca din nou pentru că virusul a fost foarte dur cu corpul meu. Am stat o lună în casă și am trecut prin toate simptomele. Nu puteam respira, mă simțeam foarte rău, eram mereu obosit și nu aveam nici gust, nici miros. Am pierdut trei kilograme”, a spus el citat de Tennis Majors.
Bulgarul spune că cel mai important este să fie puternic din punct de vedere mental.
„E o provocare să stai 20 de zile închis în casă. Îți trec multe lucruri prin cap. Oricât de tare ai fi, nu ai cum să nu ai gânduri negative. Ai de depășit situații ciudate, dar dacă ești bine din punct de vedere fizic și mental, ajută. Trebuie să fim precauți și să luăm toate măsurile de care e nevoie pentru ca acest virus să dispară cât mai repede”, a spus Dimitrov.
Acesta a dat un interviu pentru L’Equipe el a spus ca șansele de a merge în SUA la finalul lunii august pentru turneele, Cincinnati și US Open sunt foarte mici datorită stării de sănătate precare.
„Starea fizică în care sunt acum mă face să cred că ar fi prea mult pentru mine să joc în săptămâni consecutive și meciuri de cinci seturi. Sunt zile în care sunt bine, dar și zile în care parcă nu am deloc energie”, a spus Grigor.
Novak Djokovic, Borna Coric și Viktor Troicki sunt ceilalți jucători care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la Adria Tour, Însă aceștia nu au fost atât de afectați de virus şi au putut să se întoarcă mai repede decât bulgarul la antrenamente.
„Aceste meciuri pe care le-am jucat m-au ajutat să-mi dau seama că nu sunt pregătit să concurez la cel mai înalt nivel. Virusul a lăsat urme în corpul meu și e nevoie de timp pentru ca ele să se vindece de tot. Lucrurile merg în direcția bună, dar nu e ușor să te recuperezi rapid după o asemenea boală“, a spus Grigor Dimitrov.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.