Grigore Leşe concertează la Arad

0
370

lese

Vestul României va răsuna de muzică pentru suflet în perioada 2-15 martie. Grigore Leşe, personalitate marcantă a culturii româneşti, va susţine concertele “Hori de primăvară”, în cadrul programului „Tradiţie. Istorie. Rost”. În Arad, evenimentul va avea loc vineri, 13 martie, ora 19.30, la Teatrul Clasic Ioan Slavici. Invitaţii maestrului vor fi Taraful lui Firuţă din Islaz şi Taraful din Babiciu, care vor încânta publicul cu muzica tradiţională românescă, autentică: nealterată sau modificată.

„Cântecelor li se spun hori: hora în grumaz, înturnată, adâncată, moroşenească… De ce cântă omul? Pentru că aşa îi vine: de pildă, de osteneala bătrâneţilor. Muzica românească exprimă un sentiment de dragoste, de dor, de înstrăinare, de jale. Ţăranul cânta pentru a-şi exprima un sentiment, lăutarii o fac pentru a câştiga bani. Unii se slujesc de folclor, alţii slujesc folclorul. Pe pământ, avem două şanse: credinţa şi arta.”, ne spune Grigore Leşe.

Originar din Țara Lăpușului, Grigore Leșe este doctor în muzică cu calificativul “Summa cum Laudae”, doctor “Honoris Causa” al Universității de Vest „Vasile Goldiş” Arad, profesor de etnomuzicologie la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, realizator de emisiuni radio și TV, fiind distins pentru activitatea artistică cu numeroase premii naționale și internaționale.

Biletele se găsesc agenția de bilete a Teatrului Clasic “Ioan Slavici” și online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro, myticket.ro. În funcție de categorie, biletele se pot achiziționa la prețul de: 100 de lei categoria VIP, 80 de lei categoria I, 60 de lei categoria a II-a.

Turneul național Grigore Leșe – “Hori de primăvară” deschide Anul Cultural “Artă contra Drog” 2015, un proiect inițiat de CIADO România (președinte academician Constantin Bălăceanu Stolnici) și Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film “Dracula”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.