Federația Română de Rugby a surprins divizionarele secunde prin introducerea unui sistem inedit în Cupa României. Cele 15 echipe au fost împărțite în două grupe valo­rice, în prima regăsindu-se echipele care vor participa în SuperLigă, iar în cea de-a doua, echipele din Divizia Națională de Seniori și Divizia A.
Debut la Buzău
Clubul Sportiv Universitatea Aurel Vlaicu Arad a fost repartizată în Seria Roșie, alături de: Ştiinţa Petroşani, RC Stejarul Buzău şi CS Mănăştur Cluj-Napoca. Primul joc al arădenilor este programat mâine, la Buzău. Apoi, pe 26 martie, se joacă Cluj, iar în etapa a treia, pe 2 aprilie, „studenții” întâlnesc pe teren propriu cu Ştiinţa Petroşani. Vor urma apoi partidele retur, prima clasată calificându-se la meciul de baraj pentru pătrunderea în sferturile de finală ale competiţiei, alături de formațiile din Surperligă.
Arădenii, neinteresați de calificare
La rândul lor, „studenții” arădeni au aflat pe 24 februarie că vor evolua în șase meciuri în Cupa României începând cu acest weekend. „Inițial, ni s-a spus de la Federație că vom juca de abia prin mai, iunie, câteva turnee de rugby în 7. Când am aflat, însă, că vom evolua și în Cupă am intensificat pregătirea. Ne antrenăm zilnic pe „Șega”, sperăm să ajungem cât mai pregătiți la meciul de la Buzău. Dar, vă spun din start că vedem aceste meciuri ca un bun prilej de a ne pregăti pentru campionatul ce va începe destul de târziu, pe 1 octombrie. Nu ne interesează calificarea în sferturi, sunt simple meciuri de verificare pentru noi în care să ne închegăm ca echipă”, a punctat antrenorul-jucător al CS UAV Arad, Marian Grindei.
Probleme pentru Tiron și Maxim
Din lotul de 26-27 de jucători al arădenilor absentează în continuare fundașul Ilie Tiron (probleme la umăr) și Florin Maxim. Dacă primul are șanse să revină pe gazon chiar în Cupa României, experimentatul taloneur își adună forțele pentru campionatul Diviziei A.

Recomandările redacției