Gripa scapă din nou de sub control: două decese și aproape 1500 de viroze și pneumonii într-o săptămână

0
559

Gripa o ia din nou razna la Arad. Într-o singură săptămână au fost confirmate alte două decese cauzate de virusul gripal, iar numărul virozelor și al pneumoniilor este de aproape 1500. Până în acest moment au fost contabilizate șapte decese datorate gripei și 31 de îmbolnăviri. „Ultimele două decese au fost înregistrate la o femeie de 84 de ani din Căpâlnaș și la un bărbat de 64 de ani din Nădlac. În total, până în acest moment au fost înregistrate șapte decese. În toate cazurile, victimele au fost nevaccinate și au suferit de boli cronice“, ne-a declarat Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

În același timp, într-o singură săptămână, au fost „înregistrate 1.177 de infecții acute ale căilor respiratorii, dintre care 48 de cazuri au necesitat internare. Au mai fost raportate și 307 îmbolnăviri de pneumonie, cu 57 de internări. Totalul cazurilor confirmate de gripă în județul Arad este de 31, dintre care șapte decese“, ne-a declarat și dr. Dana Cârnațu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad.

La nivel național, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 120. Alte două femei, una din Prahova şi cealaltă din Constanţa, au murit, miercuri, din cauza gripei, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Concret, au murit o femeie în vârstă de 60 de ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, şi una de 43 de ani, din judeţul Constanta, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiţii medicale preexistente şi vaccinată anti-gripal.

Ultimele cinci persoane decedate în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal sunt din Timiş, Argeş, Prahova şi Olt.

Este vorba de patru bărbaţi – unul de 47 de ani din Timiş, altul de 82 de ani din Argeş şi doi din Prahova de 40, respectiv, 68 de ani. Un alt deces s-a înregistrat în Olt, fiind vorba despre o femeie de 81 de ani.

Toţi cinci aveau condiţii medicale preexistente. Trei nu fuseseră vaccinaţi antigripal, iar alţi doi aveau antecedente vaccinale necunoscute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.