Grup infracțional de trafic de migranți cu ramificații în „Clanul Sportivilor”, destructurat de polițiști

0
529

Gruparea infracțională din care făcea parte un lider al „Clanului Sportivilor” a fost destructurată de procurorii DIICOT Arad. Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale ai IPJ Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT – BT Arad, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au desfășurat astăzi o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate.

Astfel, acțiunea a avut ca scop destructurarea unui grup infracțional organizat format din șapte persoane, specializat în comiterea de infracțiuni la regimul frontierei de stat (trafic de migranți/trecere frauduloasă a frontierei de stat), respectiv contra înfăptuirii justiției (favorizarea infractorului).

Din cercetări a reieșit că doi dintre membri grupării, dintre care unul reprezentativ în cadrul conducerii grupării infracționale cunoscută sub numele de „Clanul Sportivilor”, ar fi săvârșit mai multe furturi cu prejudicii mari și în bandă organizată pe teritoriul Elveției.

Pentru a se sustrage de la măsurile preventive instituite împotriva lor, ar fi coordonat și organizat împreună cu ceilalți cinci membri ai grupării, repatrierea lor și a unui copil minor în țară, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, în scopul îngreunării cercetărilor și tragerii acestora la răspundere penală pentru faptele comise în străinătate.

În cauză, au fost desfășurate trei percheziții domiciliare, una în București și două pe raza județului Arad, fiind puse în executare șapte mandate de aducere, două în București, patru în județul Arad și unul în municipiul Constanța. Două persoane din București, două din Ineu (județul Arad) și una din Constanța au fost conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri legale. Activitățile au beneficiat de sprijinul al polițiștilor de investigații criminale din Constanța și DGPMB – Serviciului Grupări Infracționale Violente și al celor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.