Grupare infracţională prinsă „în acţiune” şi cercetată pentru furt din imobile

0
396

grupare

Opt persoane suspectate că au furat din  20 de imobile din municipiul Arad, au fost  depistate de către poliţiştii arădeni, iar trei dintre acestea se află în stare de arest preventiv.

În ultimele trei luni, pe raza municipiului Arad au fost sesizate 29 de furturi din locuinţe, garaje şi anexe, iar în urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Arad, au fost soluţionate 20.

În cadrul activităţilor desfăşurate pentru depistarea autorilor acestor fapte şi pentru recuperarea  prejudiciului, poliţiştii au constatat că în majoritatea cazurilor, în număr de 16, furturile au avut loc din imobile nelocuite, pe timp de noapte, când persoanele suspectate că au săvârşit aceste infracţiuni au escaladat gardul imobilului şi au pătruns  în incintă prin forţarea uşilor sau a geamurilor.

Bunurile sustrase au constat în obiecte electronice şi electrocasnice, bijuterii şi bani, valoarea acestora fiind estimată la aproximativ 85.000 de lei.

În ceea ce privesc bunurile sustrase din garaje, boxe au anexe, acestea au constat în scule de lucru ori unelte de pescuit.

Cele opt persoane cercetate sunt bărbaţi cu  vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani. Acestea sunt cercetate în 20 de cazuri de furturi, dar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Prinşi de un locatar

Astfel, cei opt indivizi sunt suspectaţi că au spart peste 20 de locuinţe, din Arad şi că au furat tot ce au găsit, de la slănină şi zacuscă, la televizoare şi perdele. Doi dintre ei au fost prinşi de proprietari chiar în boxa blocului. Până a venit poliţia, locatarul i-a încuiat acolo. Resemnaţi, suspecţii s-au culcat printre bunurile pe care doreau să le fure.

Cei doi tineri reţinuţi pentru furt au acţionat împreună, în mai multe zone ale oraşului. Aşa au reuşit să fure zeci de produse, de la produse textile şi bunuri de larg consum, la… zacuscă.

„A venit prin spate şi a băgat dalta la uşă, a tras de ea şi s-a deschis.”

La reconstituire, cei doi au povestit cum au fost prinşi de unul dintre locatari şi încuiaţi în boxă. Cei doi au spart lacătul de la boxă şi au încercat să fure diverse bunuri. Aceştia au tot căutat şi pentru că au făcut zgomot, au fost prinşi de un locatar.

„Nu am luat absolut nimic, pentru că a venit domnul şi ne-a prins. Am stat pe burtă, acolo jos în zona aia, unde e întuneric.”

Cei doi parteneri de infracţiuni au recunoscut foarte degajaţi că au sustras slănină şi zacusca pentru că… ei nu aveau.

Vestea că hoţii dau târcoale în oraş, i-a cam speriat pe oameni.

Poliţiştii au constatat că în majoritatea cazurilor, furturile au avut loc din imobile nelocuite, pe timp de noapte, când suspecţii au reuşit să pătrundă în incintă mai uşor, prin forţarea uşilor sau a geamurilor. Suspecţii au între 19 şi 36 de ani.

„Suspecţii sustrăgeau din locuinţele nelocuite, produse electronice şi produse alimentare din cămări, vorbim despre cârnat, şuncă, slănină şi băuturi alcoolice”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.

Valoarea bunurilor sustrase este estimată la aproximativ 85.000 de lei.

În ultimele trei luni, pe raza municipiului Arad au fost sesizate 29 de furturi din locuinţe, garaje şi anexe. Dintre acestea, 20 au fost soluţionate, 8 dintre suspecţi fiind reţinuţi, iar 3 arestaţi.

Cristian Cotuna

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.