contrabanda

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş,  împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, au destructurat un grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigarete care acţiona pe raza judeţelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad şi Timiş.

În perioada martie 2012 – aprilie 2015 membrii grupării au introdus pe teritoriul Romaniei, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal  importante cantităţi de ţigarete, ce erau ulterior valorificate pe teritoriul ţării.

Din probele administrate în cauză, a rezultat că ţigaretele erau transportate cu diferite mijloace de transport, unele dintre ele prevăzute cu  spaţii special amenajate, iar ulterior erau  depozitate în diferite locaţii de unde erau vândute unor beneficiari de pe raza mai multor judeţe din ţară.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de peste 123.000 euro.

„Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus faţă de trei inculpaţi măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă”, se arată într-un comunicat al DIICOT. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul I.P.J. Maramureş, Sălaj, Cluj şi  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei.

Recomandările redacției